Annons:
Etiketteradhd-addartiklar
Läst 17311 ggr
NPFbloggen
4/17/16, 12:16 PM

Mitt liv med ADD

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

När jag fick min diagnos ADD så frågade jag läkaren vad det innebar - Är det samma sak som ADHD och vad är egentligen skillnaden? Läkarens svar förvånade mig en aning eftersom han berättade att jag själv får välja om jag vill säga att jag har ADD eller ADHD. Enligt honom var det exakt likadana diagnoser. Men jag har inga problem med impulser och hyperaktivitet som man kan ha vid ADHD. Jag är en väldigt lugn tjej som inte gör speciellt mycket väsen av mig. Inte kan väl då ADD vara samma sak som ADHD?

Min ADD innebär att jag ständigt bär på ett inre kaos. Jag kan sitta still men samtidigt ha tusen med projekt på gång i hjärnan, något som utomstående inte kan se eller lägga märkte till på mig. Jag är också väldigt kreativ och kan få för mig att påbörja projekt lite när som. Till en början går det jättebra men så småningom rinner motivationen ut i sanden, därför har jag väldigt svårt med att avsluta saker. Faktum är att jag har så pass svårt med att avsluta saker att det hindrar mig i vardagen. Jag kan inte ta sista biten på pappersrullen, jag kan inte ta sista kexet i förpackningen, jag kan inte måla färdigt det sista på en bild och jag kan inte äta klart allt i matlådan utan att lämna kvar lite mat. Min vardag består av tusen oavslutade projekt.

Tänk då hur svårt det var för mig att gå klart gymnasiet när jag inte ens kan ta sista biten på pappersrullen. Det är visserligen en ganska komisk jämförelse men sanningen är att varje liten sak kräver så stor motivation av mig.

Jag har också väldigt svårt för att organisera uppgifter samt att planera min vardag. Jag tappar lätt bort saker och glömmer vart jag lagt dom vilket leder till att allt blir en enda stor röra. Jag minns när jag kom hem en dag från skolan utan min jacka. Min mamma frågade vart jackan hade blivit av men jag hade inte en aning. Jag tappade också ofta bort skolböcker, pennor, väskor och mycket annat. Det blev en dyr skolgång för mig när mina föräldrar ständigt fick köpa nytt skolmaterial till mig.

Min pojkvän är ett stort stöd för mig. Han påminner mig om det jag ska göra. Han hjälper att leta efter borttappade saker. Han pushar mig när saker och ting går trögt. Han hjälper mig att fullfölja mina projekt. Ibland undrar jag hur han orkar men han påminner mig ofta om att han valde mig för den jag är, inte för den jag borde vara.

Annons:
Niklas
4/18/16, 10:32 AM
#1

Bra skrivet. Tack för att du delar med dig.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

add-apa
4/18/16, 12:55 PM
#2

😍

kim1980
5/15/16, 7:54 AM
#3

Hej bra skrivet som sagt.. Känner igen mig där tala bort saker. Man gör en sak . Men hjärnan är helt nån annan stans. . Men var mer för yngre. . Har medicin nu det funkar mycket bra.. Jag tror jag märkt skillnaden på din undran. Själv jag gjorde testet var det damp ADHD Jo ADD är oftast fräcka i munnen tröttnar fort svårt slut föra. . Mens ADHD är mer våldsam i kroppen . Extrem impulsiv ska gå. I ett. . Annars blir o medicinerarnde väldigt lätt arg . In nytt liv.. Så sa jag å vad jag är rastlös. . Då sa han , ja men kryp då ! / Det räckte för jag skulle gå i taket. . Sen även kortstubin duma beslut. . Listan blir lång med utan medicin. . Trafik fara . Fast folk förstår dock inte det. . ( Medicinerna blir inte rättvist bemöta . Många vågar mixtra el hel knasig läkare som gör värre en till bättre.. men pu jag har haft tur då tydligen. . Otroligt fin kärlek du har verkligen. . Glad för din skull. . )

Tintin82
5/23/16, 6:45 AM
#4

Bra skrivet känner igen mig

Shadous
11/23/16, 12:12 PM
#5

Fina du, jag känner igen mig jättemycket i vad du skriver. Det känns bra att det finns andra människor som har väldigt lika upplevelser.

Jungfru82
11/26/16, 2:46 PM
#6

Just idag känns det verkligen igen håller på att tvätta och ska ta fram ljusstakar och stjärnor och jag ser för mig inre hur allt sitter uppe….hoppas bara det blir så kan lätt hända att jag sätter mig i soffan och sedan händer ingenting

Annons:
carolineleven
1/11/17, 10:05 PM
#7

Jag fick förklarat av en psykiatiker(så lite inte på mig) att hyperaktivitet kan vara mental. Att man sitter och ritar, stampar med foten eller har tusen tankar och har svårt att vänta på att någon ska sluta prata, att man vill så mycket att man inte orkar och blir utmattad av det(och får en inre ångest istället). Men att det skulle vara samma diagnos som ADD tror jag väl inte?

Niklas
1/12/17, 9:30 AM
#8

#7: Det kallas hypoaktivitet när det sitter i huvudet. Har man det som tidigare hette ADD kan man vara hypoaktiv.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: