Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT]

Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus

Om Bokstavsfolk iFokus

Vad kul att du är här!

Du har kommit rätt.
Här diskuterar vi bokstavshandikapp. ADHD, ADD, Asperger, Autismspektrumtillstånd, Tourettes, och andra neurologiska handikapp.

Denna sida är till för alla de som vill veta mer och prata om "bokstavshandikapp". Oavsett om du har något av dessa handikapp/funktionshinder själv, är anhörig eller bara intresserad av att veta mer, så är du välkommen till Bokstavsfolk i Fokus. Alla är välkomna att läsa, skriva, diskutera och på annat sätt delta.

Tänk på att alla skriver ur sitt perspektiv och beskriver sina egna upplevelser. Vi ber dig därför att även respektera sådant som inte alls stämmer med vad just du tycker och tänker.

Sidan drivs helt ideellt, utan ekonomiskt stöd från vare sig myndigheter eller organisationer. Vi som driver sidan är inte experter, vi utgår från vår egen erfarenhet. Därför ska sidan inte anses vara helt korrekt, utan är mer till för att skapa en gemenskap och en öppen dialog.

Ställ frågor, berätta, tipsa eller besvara. Alla bidrag till diskussionerna är välkomna och ingen fråga är för dum för att ställas.

Läs igenom sajtens "Nya Skrivregler" innan du börjar skriva och läs även artikeln "Om sajten + annat", som beskriver funktionerna på sajten.

Om du har några frågor får du gärna kontakta mig. Frågor gällande funktioner på sajten, kan du ställa och få besvarade på supportforumet här på iFokus. Adressen dit är http://support.ifokus.se

Bästa hälsningar

Cattis

Våra nya skrivregler för Bokstavsfolk iFokus lyder som följer:

Det är inte tillåtet att:

 • Bryta mot svenska lagar och förordningar.
 • Kopiera upphovsrättsskyddat material.
 • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.
 • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.
 • Ägna sig åt personangrepp.
 • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.
 • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.
 • Ha flera olika användare utan skälig förklaring.
 • Använda Anonymits-funktionen för att man ska våga träta och vara elaka på varandra.
 • Propagera för droger. Vi diskuterar medicinens/läkemedlets för och nackdelar. Men några prat om rus och andra drog/missbruksrelaterade ord vill vi inte ha här av en och annan anledning och den största är att det är vanligt att bokstavsfolk självmedicinerara sig själva med droger, vilket vi inte ser som ett alternativ här, utan här arbetar vi för den lagliga och hälsosamma vägen. Dvs en väl övervakad behandling mellan läkare och patient med godkända läkemedel från läkemedelsverket.
 • Lägga ut PM öppet på forumet.
 • Föra vidare det som skrivs om i Kuddrummet - våran dolda del.

Innehåll:

Du godkänner att sajten publicerar det material du bidrar med. Sajten förbehåller sig även rätten att redigera innehållet.

Tänk på att:

 • Alltid läsa igenom dina inlägg en gång innan du trycker på "Publicera inlägg". Då upptäcker du antagligen om du har skrivit fel och kan korrigera det.
 • Utgå ifrån att allt du läser har skrivits med gott uppsåt.
 • Inte bemöta inlägg som bryter mot sajtens skrivregler genom att själv bryta mot skrivreglerna.
 • Visa hänsyn och vara artig mot andra medlemmar på iFokus.
 • Alla skriver ur sitt perspektiv och beskriver sina egna upplevelser. Vi ber dig därför att även respektera sådant som inte alls stämmer med vad just du tycker och tänker.

Fråga gärna om det är något du undrar om skrivreglerna!


Värd

Avatar för Cattis

Medarbetare

Avatar för [Fiction] Avatar för HannaM Avatar för Hera Avatar för JohannaEkroth Avatar för Niklas Avatar för Sweetelle