Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Få intresset att bli kvar

2011-01-11 12:35 #0 av: timmelin

Hej. Nu är jag ute efter ett råd ifrån er.

Jag speedar ju fram genom livet allt som oftast. Oftast positivt men ibland så kan det bara bli såå mycket.

Har en fråga om intressen. Hur kan man få ett intresse att stanna kvar, jag har växlat totalt genom åren. Herregud hur många sporter jag testat på, stickat, scraapbooking, feng shui, meditiation mm

och vissa av dom här intresserna vill jag behålla. Men i mitt livshjul så växlas det totalt.

Någon som känner igen sig och kanske någon som har hittat strategier för att bli mer bestämd tex. jag vill träna men gör det jättemycket typ i tre veckor och sedan tappar jag intresset och jag behöver träna. jag skulle behöva sticka färdigt mina tröjor mm.

Anmäl
2011-01-11 15:01 #1 av: HannaM

Nej, inga tips. Jag flackar hit och dit mellan virkning, stickning, bakning, fotografering... pussel..

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2011-01-11 15:03 #2 av: timmelin

haha, en till som jag

SkrattandeSkrattandeKyssKyss

Anmäl
2011-01-11 21:09 #3 av: Zaphix

Det med träning är mångas problem att de går ut för hårt i början och sedan dalar det ut.

Jämför lite med gym, många köper årsmedlemsskap i januari (nyårslöfte att börja träna, eller komma igång efter jul), de tränar ett par veckor, kanske till och med ett par månader, men sedan försvinner intresset för det.

De tränar i början en massa dagar i veckan, de går ut för hårt, sedan blir de trött i kroppen och då blir det lite "jamen, jag skippar att träna idag.." och fler och fler dagar så.

Bättre att i början bestömma att på måndagar klockan 19.00 ska jag träna, varken mer eller mindre. Efter hand lägga på dagar allt eftersom man har tid och orkar med.

Jag har mitt stora intresse, hästar, det håller i sig åtminstone i 20 år till om hästen håller sig frisk.. :)

Innan var det Kung Fu i sex-sju år, höll i sig för att jag hade så mycket kompisar där och var engagerad i att hålla träningar och sånt. Blev dock endel konflikter som gjorde att jag inte orkade gå dit längre.

Men andra intressen ändrar sig, ibland programmerar jag mycket, andra perioder stickar jag (aldrig stickat färdigt nåt dock. I syslöjden när jag givk i skolan skulle vi sticka en orm, min blev en liten mus..), andra perioder läser jag mycket.. Det går i perioder, jag hittar nåt annat intressant sedan.

Det jag känner är väl att det gör väl inget om man byter intressen, man ska ju hålla på med det man tycker är roligt och ändrar sig aktiviteten man tycker är rolig för stunden ska man hålla på med den.

Nu när jag tänker mer på det så ändrar sig hästintresset också, i perioder kör jag mycket, andra perioder vill jag bara rida, idag red jag för första gången på över två veckor eftersom jag bara velat markträna.. Det ändrar sig, men stommen är densamme, hästen. :)

Anmäl
2011-01-11 21:23 #4 av: sighni

Gör det något om man byter hobby om det inte rör sig om djur förstås?

Anmäl
2011-01-11 21:55 #5 av: HannaM

#4 Jo det är lite tråkigt med hela lägenheten full med halvfärdiga saker. Sen, om man håller fast vid något kan man ju också investera lite i det, göra et på riktigt.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2011-01-11 22:04 #6 av: sighni

#5 Jo det förstås. Jag tänkte att en hobby ska ju vara något man vill göra som är avkopplande. Om det inte intresserar längre och man måste tvinga sig att göra det, är det så bra hobby då? Om man provar många saker kanske man till slut hitta hobbyn med stort H? Det går naturligtvis inte att slänga ut en massa pengar om man tröttnat dagen efter. Blir det så efter ett tag att man blir intresserad igen av det man gjorde för länge sedan och gör klart vad det var man höll på med?  Ev. kan man ta sig själv i kragen och få klart det man höll på med och lämna den aktiviteten sedan. Skulle det funka?

Anmäl
2011-01-11 22:10 #7 av: LenaR

För min del måste det finnas utveckling av något slag för att intresset ska hålla i sig. Att man lär sig något t.ex, eller hittar på nya saker själv. All förändring är av godo! Och alla nyheter är bra.

Anmäl
2011-01-12 16:44 #8 av: Knaprig

jag har då inga tips, jag brukar starta upp saker sen lämnas det, ibland börjar jag om helt (för inte så kul börja på nåt halvfärdigt tycker jag) så då kommer jag ungefär lika långt igen. Nästan aldrig nåt som blir klart.

Anmäl
2011-01-12 17:14 #9 av: timmelin

O fick faktiskt tips av er här så jag återkommer hur det går.

Vi som har hamnat i halvfärdighetens dilemma kanske ska skapa en tråd då vi kan få beröm och berätta att tex nu har jag fixat klart detta.

Är ni med på detta tjejer och killar? Glad

 

Tex. nu fixade jag klart den där koftan som legat så länge i garderoben och den blev fin, nu har jag tränat i tre månader, nu har jag verkligen orkat med hela dressyrprogrammet utan att tröttna.

 

 

 

Anmäl
2011-01-12 19:35 #10 av: LenaR

Jag skulle behöva sånt stöd! Det händer alltför ofta att jag tappar intresset halvvägs. Rynkar på näsan

Anmäl
2011-01-12 19:39 #11 av: timmelin

jag med. om ingen annan är med lena så stöder vi varandra. vi startar en sådan tråd.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.