Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Barndomstiden?

2010-12-24 10:15 #0 av: Lunar

Då jag gjorde min utredning ni vet så fick man ju fylla i om barndom. Som baby var jag väldigt skrikig och om inte min far körde mig i en bil så skrek jag.När han stannade vakna jag igen.Så det var bara och köra runt. Vaknade även på nätter och gallskrek som en galning.Teamet som utredde sa att det var typiskt för barn med funktionshinder att det var skrikiga som barn.

Hur var ni som helt små?

Anmäl
2010-12-24 13:02 #1 av: JohannaEkroth

Skrikig och klängig.

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2010-12-24 15:20 #2 av: [aspie]

Väldigt tyst och snäll enligt mamma

Anmäl
2010-12-24 23:58 #3 av: Svea-

jjaa...hhhmmm... det jag har hört är att jag var en "lätt" och glad unge som liten.

mina egna barn ... har haft kolik,falsk krupp,astma,mkt infektionskänsliga och den som har samma diagnos som jag var mer än överaktiv som liten och är fortfarande.

Anmäl
2010-12-25 01:53 #4 av: Zaphix

Skrek och sov knappt nåt som spädbarn.

Anmäl
2010-12-25 09:35 #5 av: Lunar

Svea mina barn var också inf.känsliga som små.

Märkligt det där.Tack för era svar.

Anmäl
2010-12-25 10:20 #6 av: JohannaEkroth

Jag var som sagt skrikig klängig och svår. Jag hade svårt att få att sova redan då. Var öronbarn och mina öronproblem började när jag var 3 månader.

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2010-12-25 22:01 #7 av: [Varulv]

Vet ej hur jag var som spädbarn. Men i vagnen blev jag hysterisk när vi passerade ljudproducerande aktiviteter exvis bergsborrare och kompressosaggregat etc. (där man byggde för tunnelbanestation i söderförort till Stockholm). Var extremt ljudkänslig som barn.

Min två år yngre syster, som jag tror var autistiskt lagd, var mycket tyst och försynt - en stor iakttagare helt enkelt, och inget mer.

 

 

αγάπη

Anmäl
2010-12-26 08:58 #8 av: coffee-girl

Enligt mamma var jag jättesnäll tills jag var två år. Efter det blev jag "konstig och nervös" och slet ut hennes tålamod så att hon inte ville ha mig mer... Rynkar på näsan Sedan des var det fart på mig, och jag var mer vild än tam. Sprang bort i folksamlingar eller på varuhus om jag såg nåt kul, och vart sen livrädd när inte mamma var i närheten.

Däremot var jag tyst och blyg i skolan, och satt och sov på lektionerna. Intye för att jag var lat, utan tankarna virvlade iväg nån annanstans.

Anmäl
2010-12-26 23:57 #9 av: Hera

Har alltid fått aggressionsutbrott. Hade också tidigt ångest om döden och var otröstlig och okontaktbar vid mina "anfall"

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-12-27 20:38 #10 av: [Tassy]

Jag var väldigt lättretad, misstolkade saker och hade missvisande kroppspråk (har det ofta än idag om jag inte tänker mig för), ger ofta intrycket av att vara sur tydligen.

Jag ville inte bli vidrörd, vägrade sova i mamma och pappas säng och så vidare.

Var tydligen kolikbarn så skrek gjorde jag därefter, dock bara på bestämda klockslag.

Redde mig bra själv, mycket självständig. Påverkades inte av grupptryck samtidigt som jag var väldigt lättlurad och lättledd - motsägelsefullt värre!

Pratade väldigt formellt och korrekt ifrån start - saknade bebisspråket.

Kröp aldrig och försökte lära mig gå, utan låg still och iakttog andra till jag var över 2 år, då reste jag mig upp och sprang när mamma vände ryggen till. Stal ett änglaspel (ni vet ett sånt som snurrar och blänker), snubblade och hackade en stjärna in till benet i ett finger. Fin karriär som gående Oskyldig

hade väldigt klumpig motorik.

krävde rutiner, annars blev jag orolig (gäller än idag!).

Var pojkflicka.

Var väldigt lättlurad med mat - när jag lärde mig att äta nya saker så brukade jag vägra första gången, men dagen efter åt jag det utan problem, för då kände jag igen smaken och konsistensen!


Anmäl
2010-12-28 00:07 #11 av: Thiah

Min make, som är den med bokstäver, var överaktiv och väldigt bråkig som barn och ungdom. Han hamnade fort i trubbel men detta har inte bara med hans bokstäver att göra utan även för att han flytt sitt hemland tillsammans med sin familj,

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.