Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF

Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Övriga NPF

FONDER BIDRAG

2010-05-28 11:05 #0 av: mammamia66

Hej, ville dela med mig...

Man kan få bidrag och fondmedel, för att få ekonimiskt råd med olika saker så som semester, datorer, cyklar m.m. och man kan få allt från några hundra till flera tusen. Jag rekommenderar att man försöker!

Jag har sökt hos Lions (barnfond) röda korset, kyrkan - man tala med en diakoness och kyrkohede som sen beslutar. Sen finns det majblomman, solstickan mfl. jag har lagt ut massor av fonder på "barnsajten" en gång i tiden men vet ej om dom ligger kvar!

Här är den som jag la ut på "barnsajten"

http://www.barnsajten.se/forum/view_post.asp?ID=8658

Här kommer några andra också...

http://www.stiftelser.lst.se/StiftWeb/SSearch.aspx

http://www.sunnerdahls-handikappfond.se/
http://www.carlssonsstiftelse.se/
http://www.felixneuberghstiftelse.com/

http://www.solstickan.se/hur_ansoker_jag.html 

Tycker verkligen man ska försöka söka, vi har varit på semester för första gången på 10 år tack vare fondmedel, då min dotter har Aspergers Syndrom med inslag av ADHD och inte kan resa som alla andra.

Vi provade flyga den gången (inom landet) och gör aldrig om det igen utan det blir bil hedanefter...Nu har vi sökt för i år igen (hon är 13 år nu) och börjat få bidrag så vi kan planera en resa söder ut med bil, denna gång tillsammans med ledsagaren.

Sen har vi fått bidrag till cykel och data...För mig underlättar det massor, då jag är fattig, ensamstående och själv funktionshindrad (fibromyalgi) har också fått bidrag till en EU moppe, som är vårat transport medel, då jag ej har körkort!

Man kan bara få ett nej, prova sök!

Anmäl
2010-06-06 21:26 #1 av: Vibeka

TACK för alla tips!!! DU detta med Eu moppe lät ju jättebra!!! är i samma situations om dig med en dotter med ADD+ lite till och själv reumatisker utan bil :( Tack än en gång!! Var sökte du och fick bidrag till Eu moppe?!

Kram

Anmäl
2010-06-06 22:52 #2 av: timmelin

Jättebra inslag. Tack

Anmäl
2010-06-07 12:52 #3 av: mammamia66

#1 har svarat på ditt mejl...

www.carlssonstiftelse.se

där sökte jag bidrag till EU moppe :) skickade in det jag fått avslag från Fkassan (bilstöd/EU moppe stöd) skrev varför vi behöver detta transportmedel, dottern åker ej lokalt (buss el. taxi) och jag klara inte av att cykla så långt. Skrev med kostnaderna för moppen och 2 hjälmar, fick besked att jag får bidraget och att pengarna utbetalas då jag skickat en kopia på orderbeställning, så då beställde jag moppen och fick bidraget och numera "tuffar" vi runt på en TMS EU moppe (orange) jag valde en klass 2 så jag slapp kosta på körkort, det är samma regler som för cykel och den gör inte mer än 25 km men det duger åt oss...

Lycka till med att söka och jag rekommenderar Lions, dom har barnfonder också och Röda Korset finns ju också, sen har flera fonder som jag kan fylla på med eftersom men vi har mycket just nu med skolavslut m.m. så jag har inte riktigt tid att sitta här men återkommer...senare!

Anmäl
2010-06-10 02:40 #4 av: Mymlan

Hur är det med fonder för oss vuxna med detta?

Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.

I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.

Smile to the world, than the world smiles to you

 

Anmäl
2010-06-10 23:07 #5 av: Spacegirl31

Det finns mängder av fonder, man får kolla varje fond för sig och se vilken målgrupp den har. Googla så kommer du att hitta massor!

Anmäl
2010-06-11 09:36 #6 av: mammamia66

Det står oftast för vuxna eller barn (ungdom) med funktionshinder, solstickan, majblommorna, lions och röda korset är exempel på fonder alla kan söka ifrån oavsett ålder, det finns vissa fonder för ensamma föräldrar osv. också...

Är det nått speciellt du tänkt söka, så kan jag försöka hjälpa dig hitta lite fonder...Många av dom har att dom inte ger till sånt som kommun och stat kan betala!

Anmäl
2010-07-06 18:00 #7 av: hassepappan

Finns det något slags bidrag/fond man kan få för körkort med?
Jag tänkte på det för jag är en fyrabarnspappa utan körkort och utan jobb.

Behöver körkort till mitt jobbsökande för jag är Svetsare och inget jobb finns i närheten av mej eller så kräver de körkort vid ansökan. :(

Jag bor i simrishamn och det är typ omöjligt att skaffa jobb här. Kan ej flytta på oss heller för vi har allt ordnat med särskola dagis LSS hjälp till vårat lindrigt utvecklingsstörda barn och så.

Mvh Hasse

Anmäl
2010-07-06 18:12 #8 av: [aspie]

Hej Hasse!

Det är mer än vad jag vet tyvärr så jag hoppas någon annan kan svara på det.

Det enda jag hört något om är att man kan söka bilstöd genom LSS eller om det var F-kassan?

Har du inte hört dig för hos LSS eller FK så gör det. Om inte annat kanske de kan hänvisa dig

Anmäl
2010-07-06 23:22 #9 av: NaimaG

Jag fattar inte hur fonder och bidrag fungerar, är det något man måste betala tillbaka också? Jordens dummaste fråga man jag fattar noll. Skäms

Hur kommer det sig att man kan få bidrag för att resa? Jag som har flera diagnoser kan inte direkt se mig själv få sådant beviljat. Sist jag reste var cirka 10 år sedan och det var till helsingfors, inte till något märkvärdigt med andra ord. Jag har inte sätt min familj nera i söder på 4 år av den anledningen till att vi inte har råd att varken köpa eller hyra bil (hyrbilar tar heller inte emot djur) och det kommer dröja ytterligare 3-4 år innan vi kommer ha råd att köpa bil.

Jag kan ingenting om vilken hjälp funktionshindrade kan få eftersom jag aldrig blivit införmerad. Vet inte äns vad LSS är.

Anmäl
2010-07-07 15:41 #10 av: Vibeka

#9 Man behöver INTE betala tillbaka pengar man får från fonder :) det är ett bidrag till dem som har det svårt ekonomiskt på olika sätt.

 

Här kan du läsa om LSS det är en lag som reglerar  vilken hjälp man har RÄTT till om man har något funktionshinder.

 

http://www.tidaholm.se/kommun/kontor/lss/meny.htm

 

Lycka till och hoppas du får pengar till en resa! :)

Anmäl
2016-09-21 00:11 #11 av: Lakritskatten

Tips på hemsida med över hundra fonder för behövande i hela landet!

www.pankpraktikan.se

Anmäl
2016-09-21 08:22 #12 av: add-apa

👍

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.