Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

boende med träning

2009-04-14 11:01 #0 av: rifla

Hej!

jag vill ha hjälp till min 17 årige son med aspergers att hitta ett bra träningsboende. Det har visat sig att han behöver mycket mera hjälp och stöd än vad jag som mamma kan ge. han går på IVAS ett programm i gymnasiet för asp-barn. han är sk överintligent men har fruktansvärda problem med det sociala, och blir då i jobbiga stunder farlig för sin lillebror(15år) så vi måste hitta ett ställe där han kan få proffshjälp.

Tänker att denna sida är den bästa för att få den hjälpen. vi bor i värmland och i närheten av karlstad.

Anmäl
2009-04-14 11:29 #1 av: Niklas

Har du haft kontakt med LSS-handläggaren i kommunen? De borde veta vilka såna ställen som finns på orten eftersom de kan bevilja stöd för sånt.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2009-04-14 12:45 #2 av: rifla

ja det har jag, men de vet ej så mycket. fick av bup en skola i vingåker.

Anmäl
2009-04-15 09:50 #3 av: rifla

finns det någon där ute som själv varit eller känner någon som varit på träningsboende..?

 

Anmäl
2009-04-15 11:25 #4 av: Veyla

Ta kontakt med LSS igen och tvinga dem att kolla upp det då! Din son är Handikappad och har rätt till hjälp från LSS. Ge dig inte förens du får ett svar. Det är viktiga saker, eller hur?;)

Anmäl
2009-04-15 14:02 #5 av: rifla

de har inga bra boende i värmland enligt dom..sen spartider har jag fått höra nu..jag ligger i så det ryker..

Anmäl
2009-04-15 18:56 #6 av: Veyla

Kolla om dem kan sträcka sig utanför värmland då?

Anmäl
2009-04-17 10:54 #7 av: rifla

puff..för jag vill ha hjälp av sådana som upplevt hur det är inte dessa soc och lss assistenter som inte vet hur det är att ha barn med behov som jag så förtvivlat vill hjälpa.

Anmäl
2009-04-17 14:32 #8 av: Veyla

Jag förstår det rifla. Lycka till! Förhoppningsvis hittar du en, men jag tror att man får ta det som finns. Man kan inte få något som inte existerar.

Anmäl
2013-03-18 06:47 #9 av: [M Y M L A N]

Sök på internet. Socialstyrelsen har register över godkända lss-verksamheter. Jag tror att man kan söka på olika typer. Det är väl 9.8 som gäller.
Finns också Lss-guiden att leta i på nätet. Där kan man även söka geografiskt. Till detta register kan olika anordnare lägga upp sig. Jag tror att de flesta är privata.
Googla även på "boende lss 9.8" så hittar du säkert flera.

Ring och prata med de boende som verkar intressanta. Ofta kan de även rekommendera andra boenden även om de inte själva har någon plats ledig.

Om/när något boende blir aktuellt så ring socialstyrelsen och fråga om detta boende fått lex sara-anmälningar och fråga om i så fall vad. Alla som jobbar inom lss-verksamheter är skyldiga att anmäla brister eller missförhållanden till sin chef som ska utreda om det var en brist eller missförhållande. Anser chefen att det var brist eller missförhållande gör hen en sk lex sara anmälan till socialstyrelsen. Men om hen inte anser att det var en brist/missförhållande anmäler hen inte. I detta fall kan de anställda anmäla till socialstyrelsen. Det kallas då för KLAGOMÅLSÄRENDE.
Lex saraanmälningar behöver inte vara "farliga". Jag tkr det är värre med klagomålsärenden för jag tkr det kan tyda på att chefer vill mörka händelser.

Det kan vara svårt att hitta bra boenden. Jag har själv letat boende till min dotter som inte passar in någonstans. Har tackat nej till ett boende som jag först tackade ja till som jag senare fick veta inte var bra.

Kom ihåg att lss är en rättighetslag. Man BEGÄR insatser enligt lss. Man ansöker inte om dem.

Bered dig på en lång process. I synnerhet om du har en motvillig handläggare. Men ge inte upp.

Lycka till!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.