Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Skola

2011-09-29 16:26 #0 av: schnuckii

Jo. Jag ska till någon slags hjälplärare på min skola nästa vecka.

Min adhd-diagnos är fortfarande ganska ny. Och jag har inte gått i skolan på typ 6 år. Så jag tänker vad kan jag behöva för hjälp? Jag har svårt att be om saker, för jag vet inte vad som kan hjälpa.

Mina problem i skolan blir främst att jag har svårt att sitta och lyssna länge, vänta på min tur. Och blir irriterad när saker upprepas. Sedan är det pluggandet hemma inför prov.

Någon som vet några smarta grejer och speciallösningar?

Jag går en vuxenutbildning, är 23.

Anmäl
2011-09-30 12:06 #1 av: Carrick

Speciallärare/hjälpläraren är den som ska ge dig hjälp, även om du själv inte vet vad du behöver eller vad som finns. Så du behöver egentligen inte veta före : )

Du verkar ju trots allt veta vad du har för svårigheter, vilket är en bra början. Tillsammans ska ni komma fram till arbetsätt & ev hjälpmedel/stöttning.

Var heller inte rädd för att prova de förslag till hjälp du får, även om de känns helt fel, eller att du inte tror att det kommer att funka/hjälpa. Man kan prova ett tag & sedan utvärdera om det hjälpt eller inte : )

 

Lycka till med studierna!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.