Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Tips och goda råd

Ordförråd-känslor.

2011-11-16 23:34 #0 av: schnuckii

(Det här är menat som ett tips, men oj vad snurrigt det är..)

 

Så, nu går jag hos psykolog igen. Och OJ vad annorlunda det är att gå hos en psykolog nu, när jag börjat medicinera.

Men till saken, jag vill tipsa om min fantastiska bok jag håller på med. Där skriver jag upp olika känslor och beskrivande ord. För att på bättre sätt kunna förklara vad jag känner. Jag tycker det är ganska svårt och hamnar ofta i känslan jättearg och gapar och skriker och förstår som inte vad som händer egentligen..

Men iaf, så att få upp ordförrådet på känsloområdet är jättebra! Sitter med en ordbok, slår upp ett ord, skriver ner betydelsen. Varvar positiva och negativa utan att värdera dom.

Och det bästa är nog kanske att boken börjar med Sinnesrobönen (Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnanden) OCH ett doktor kosmos-citat, "Känslan av att sitta och dricka sprit framför stereon, fastän det känns som känslan inte gills".

Och förresten, min favorit hittills är vemod. Ge mig gärna fler fina ord på känslor!

Anmäl
2011-11-16 23:51 #1 av: Lintill101

Jag är nyfiken på...,. kärlek är det en känsla?

 

Anmäl
2011-11-16 23:59 #2 av: Allamej

Sinnesrobönen är bra men jag vill ta bort Gud delen... men det är jag och jag vet att den är ett viktigt element i 12 sstegsprogram som är religösa...

Min känsla som jag tycker låter vackert men som jag avskyr är hopplöshet.

Anmäl
2011-11-17 18:40 #3 av: schnuckii

#1 jag vet inte, kanske snarare förälskelse?

#2 Jag accepterar att gud finns med i sinnesrobönen, är själv dock inte troende. Dock vill jag påpeka starkt att 12-stegsprogrammet inte är religiöst. Kolla de 12 traditionerna, eller läs de 12 stegen..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.