Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Tack gode Gud att jag inte körde bilen igår!

2012-01-01 11:39 #0 av: Emaljoh4

Jag övningskör endel, igår körde dock morsan på motorvägen.

Hon kör i drygt 90 km/h. Vad händer!?!?! Jo, plötsligt springer det en stor älg-hona RAKT UT I VÄGEN, preciis framför bilen!!!!!! FörvånadFörvånad

Vilken reaktionsförmåga hon har. Jag SÅG älgen i diket, när den sprang upp framför bilen, men tror ni jag reagerar eller!? Nej, jag reagerade så långsamt att jag skäms. JAg SÅG ju älgen, redan från början, men jag trodde typ jag såg i syne och fick inte fram ett ord.

När älgen hade sprungit över fick jag alldeles ont i hjärtat, var rädd!

Jag är med andra ord väldigt glad att det inte var jag som hade kört. För då hade det varit troligt att detta hade hänt:

1. Jag hade kört rakt in i älgen och firat nyåret på akuten.

2. Tvärnitat så att bilen som låg bakom oss och tryckte, hade kört rakt in i oss.

USCH!!!

Anmäl
2012-01-01 12:34 #1 av: LenaR

Det är inte alls säkert att du hade kört på älgen. Vårt medvetande är mycket långsammare än vår reaktionsförmåga, så hade du suttit vid ratten hade dina fötter kanske gett sjutton i att vänta på vad din hjärna tyckte utan trampat ner bromsen. Man vet inte förrns det faktiskt hänt! Glad

Vilken tur att det gick bra!

Anmäl
2012-01-01 14:27 #2 av: Emaljoh4

#1 Så kan det mycket väl vara, att jag skulle tryckt på bromsen. Dock skulle bilen bakom kolliderat med oss då! Obestämd

Jag har lärt mig att man inte ska köra för nära andra bilar framför iaf.

Anmäl
2012-01-01 18:10 #3 av: LenaR

Hur klarade din mamma av det?

Anmäl
2012-01-01 18:36 #4 av: Emaljoh4

#3 Hon bromsade PRECIS så mycket att älgen hann springa över, men att bilen bakom inte körde in i oss.

Anmäl
2012-01-01 20:38 #5 av: LenaR

Det var skickligt gjort! Glad

Anmäl
2012-01-01 20:46 #6 av: Emaljoh4

Tycker jag också! Glad

Anmäl
2012-01-01 23:03 #7 av: [Varulv]

Tvi för den lede! Emaljoh4. Förvånad

Jag kan empatisera med dig, för jag har varit med om ett par liknande vilt-incidenter, båda med änglavakt (de redde upp sig).

Men jag vet samtidigt, genom andra slags olyckor som jag drabbats av, att det i såna lägen är helt andra skikt av ens ego/kognition som tar över, och oftast lotsar en på ett häpnadsväckande sätt, som man inte trodde fanns i denna världen.

Så din mamma reagerade ju (eftersom det var hon som körde), men det var ändå inte hon i det läget - utan andra skikt i hennes hjärna som blixtsnabbt tog över - och räddade situationen.

Hade det varit du som suttit bakom ratten, så hade med all sannolikhet även dina okända sidor ingripit, och undvikit katastrofen på ett vist och bra sätt.

Det är jag övertygad om! FlörtGladKyss

 

αγάπη

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.