Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Man måste lära sig säger terapeuten

2012-02-22 10:31 #0 av: Lunar

Hon säger till mig att det är dags att tänka på sig själv.Jag förstår vad hon menar och det vore på tiden att jag gjorde det. Hur lätt är det!

I hela mitt liv har barnen alltid kommit först.Jag tillät ingen och inget gå före dem,inte ens mig själv. Jag var den som aldrig kunde säga nej om en vän bad om hjälp.Jag fixade och donade så fort nån bad mig.Idag har jag vänt dem ryggen allihop då dem aldrig gav nåt tillbaka. Det var bara jag som gav och gav.

Om jag ber en person som alltid tänkt på sig själv och sitt eget att enbart tänka på andra nu och inte sig själv.Hur lätt är det?

Hoppas ni förstår hur jag menar Flört

Anmäl
2012-02-22 15:11 #1 av: pius314

Hajjar helt!

Jag kämpar med att inte vara så j-a PLIKTSTYRD och försöker ha lite roligt.

Och det låter helt galet att det är SVÅRT, men det är det...

På senare tid har jag dock tänkt: "om jag stressar till mig en hjärtinfarkt, vem har då nytta av allt mitt fixande. Det är bättre att jag får hänga med på resan och att det blir "tillräckligt bra"... " Men var den där gränsen till tillräckligt bra går... ingen aning!

Tanken på att jag gör mina barn en större otjänst genom att gå och dö tidigt än vad jag gör dem en tjänst i att försöka göra allt perfekt... är dock en liten väckarklocka för mig.

Kände att det blev svammel, grundbulten är: jag förstår precis!

Kämpa på med att börja sätta dig själv främst!!!Glad

Anmäl
2012-02-22 18:39 #2 av: [Varulv]

Fast jag skulle eventuellt inte hålla med den där psykologen helt och hållet. För dem (inom psykolog-skrået) är det lätt att råda en förment självuppoffrande på det sättet. Därtill behövs inte ens psykologikunskaper. Men är det så enkelt, egentligen?

Jag förstår vad du menar, Lunar. Men innerst inne så tror jag att det också kan vara en väldigt fin och positiv egenskap detdär med att leva för andra. Det behöver faktiskt inte innebära självuppoffring.

Så mitt (intuitiva) råd (till just dig Lunar) blir, att vårda och var rädd om ditt lefverne för andra! Men tag gärna samtidigt rådet ad notam att icke försumma dig själv! Jag tror (är förvissad om) att du inte kommer att uppleva någon konflikt däri. Du är stark, och din styrka räcker till både andra och dig själv!Kyss

αγάπη

Anmäl
2012-02-24 00:12 #3 av: Lunar

#1 ja eller hur...hahaha

Varulv tack du är för gullig och klok som en uggla är du också.Hoppas vi alla en dag kan ses och du Varulv är en av dem som verkligen ska få en baotakram :)

Anmäl
2012-02-24 10:28 #4 av: [Kaktuz]

Har jag inte gjort någon gång i mitt liv.. och få nästan panik om jag bryr mig om mig själv..

Anmäl
2012-02-24 14:24 #5 av: [Varulv]

#3 Ser fram emot den kramen! Flört (... kanske blir den rent av i Indien...? [se annan tråd!]... Flört).

αγάπη

Anmäl
2012-02-24 14:44 #6 av: HellviHumle

Jag tillhör de som också alltid hjälpt andra först. Jag har aldrig sett det som ett tvång, snarare har jag velat hjälpa dem. Så småningom har jag insett att alla inte ger något tillbaka. Trots det har jag fortsat den inslagna vägen med nå'n form av filosofi att allt fungerar som ett gäng dominobrickor. Jag hjälper någon, som hjälper någon annan osv och till slut kanske det ramlar lite hjälp på mig också. Fast det tycks inte vara någon bra filosofi.
En sak jag kan irritera mig på är alla dessa egotrippade trafikanter som alltid ska först och aldrig tackar för att man släpper dem före. Det kostar så lite att visa att man uppfattat tanken och att höja handen för att tacka.

HH

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.