Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Tourettes Syndrom

Vätskebrist till följd av mediciner?

2012-03-01 22:13 #0 av: Cafesinner

Hm. Detta låter som en konstig ev. biverkning men är det någon som märkt av liknande saker? Sedan jag började äta Venlafaxine (antidepp/ångesdämpande) så har jag fått vätskebrist väldigt ofta.

Symptomen:
Snustorr i munnen
Somnar som en småunge pga att det känns som någon drogat mig
Svettas sjukt mycket sömnen, ibland rinner det i tex knävecken
Yrsel, dissorientering.
Darrningar/skakningar
Matthet  
Kissnödig väldigt ofta
Ibland huvudvärk.

Detta tyder väl på vätskebrist, iaf det mesta?

Detta sker hur som helst minst några gånger i månaden... ibland flera gånger på en vecka. Väldigt jobbigt...sover bort viktiga saker och mår allmänt dåligt.

Hjälp?

Anmäl
2012-03-01 23:26 #1 av: Knaprig

att man blir torr i munnen är iaf en väldigt vanlig biverkning på många mediciner verkar det som.. Eftersom du verkar ha haft alla dom där problemen i en längre period så tycker jag du borde kolla med läkaren som skrivit ut, eller någon annan du har kontakt med inom vården.

 

Om man bara blir torr i munnen men mår bra istället för att vara deppad är det kanske värt det, men du säger ju att du mår allmänt dåligt så.. Då är det kanske inte rätt medicin för dig?

Kontakta dom och säg som det är bara, skriv ner i förväg som här så du kommer ihåg om det behövs :)

Du ska inte behöva må dåligt av medicinen, hoppas det löser sig fort :)

Anmäl
2012-03-01 23:28 #2 av: Zaphix

Venlafaxin är inte så rolig att äta. Hade jag dom bieffekter du har och inte mår bra av medicinen hade jag bett om att få trappa ur den (långsamt!!) och prova en annan typ av medicin.

Anmäl
2012-03-01 23:32 #3 av: Cafesinner

Dock funkar den helt j*vla amazing i övrigt. Den har gjort så mitt liv fungerar första gången på typ 6-7 år. Tredje medicinen jag provat.

Anmäl
2012-03-02 00:26 #4 av: Ladydragon

försök att ge medicinen lite mer tid då förhoppningsvis så blir biverkningarna mindre snart

vätskebrist tycker jag inte riktigt stämmer mer som att du är torr i munnen finns sugtabletter man kan köpa på Apoteket som hjälper

men känner du själv att du dricker för lite så försök att dricka några glas extra var dag men överdriv inte...det kan vara skadligt

en annan sak slog mig äter du ordentligt? det kan oxå bero på att du inte äter ordentligt

Anmäl
2012-03-02 01:59 #5 av: Cafesinner

# 4 - Dock har jag haft den i typ ett år snart.

Ja jag äter massor!

Anmäl
2012-03-02 23:06 #6 av: AnneN

Vilken tid på dygnet tar du venlafaxin?

Åt den medicinen ca 1 år och i början tog jag på morgonen, men blev precis som du skriver extremt trött, bland annat, så fick då rådet av läkaren att ta den precis innan jag ska sova istället och då fungerade det utmärkt.

Muntorrhet är en vanlig bieffekt på många mediciner, om det blir så illa att man alltid känner sig torr i munen trots att man dricker mycket vatten så finns det receptfritt medel av något slag på apoteket som stimulerar saliven så man blir mindre torr.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-03-02 23:12 #7 av: JohannaEkroth

Jag fick ett migränanfall som satt i 74 timmar med illamående och kräkningar av Venlafaxin. Aldrig mer!

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-03-02 23:20 #8 av: Ladydragon

7# migrän är en oerhört svår sjukdom och man kan få anfall av både det ena och det andra så det behöver inte vara medicinen som orsakade det...

tittar man i Fass under biverkningar så står huvudvärk med men inte migrän

men det kan lika gärna va något du åt innan oro inför att ta medicinen eller nåt helt annat....

har själv haft migrän i några år nu och jag har fortfarande inte hittat vad som triggar igång det för mig det skiftar varenda gång typ

 

Anmäl
2012-03-02 23:31 #9 av: Cafesinner

# 6 - Jag tar dem ca klockan åtta på kvällen om jag kommer ihåg. Annars innan jag lägger mig.

 

# 7 - ush:/

 

# 8 - själv får jag migrän av laktos så xD ja det är olika...

Anmäl
2012-03-03 02:57 #10 av: tarotlasse

Ja detta med biverkningar så har ju allt precis allt vi stoppar i oss biverkningar t.om med vanligt kranvatten ger biverkningar.

Även Hälsokost ger biverkningar vissa riktigt obehagliga.

Sedan så behöver ju inte just detta läkemedel ge dessa biverkningar som enda medicin utan tar man ngn annan medicin eller matvara så kan kombinationen ge en biverkning som inte finns pappret.

Som min Blodtrycks medicin som alla andra mediciner så har ju den biverkningar den me.d

Men skulle jag ta tableten på morgonen och äta en grape frukt så kan det ge riktigt obehagliga biverkningar.

När det gäller vätska så dricker man t.ex väldigt mycket kaffe som är enormt vätskedrivande  dricker man 3 dl Kaffe så kissar du ut 6 dl vätska.

Tar man då ett läkemedel som är vätske drivande som biverkning så är ju denna kombination med kaffet inte så lyckat.

Men Muntorrhet behöver inte bero på vätskebrist utan kan ju även vara att vissa mediciner på verkar saliven och att man då kan drabbas av muntorrhet.

Concerta kan ju på verka saliv utsöndringen b.la

Men finns ju även andra saker en mediciner som kan ge muntorrhet o vätske brist.

Så läs igenom bipacksedeln eller slå upp det på Fass och läs för  finns det inte med som biverkning så kan det ju vara en idé o kolla upp det hos sin läkare så det inte rör sig om ngt annat.

Lasse

 

Anmäl
2012-03-03 16:37 #11 av: [Vargöga]

Jag äter Venlafaxin men jag känner inte igen mig i det du skriver #0. har ätit den i ett tag nu.

Tar min på morgonen, 225 mg.

Anmäl
2012-03-03 16:48 #12 av: [Gibbon]

Här följder ett utdrag från FASS över kända biverkningar:

Påverkan på nervsystemet

Mycket vanliga: muntorrhet, huvudvärk.

Vanliga: onormala drömmar, sänkt libido, yrsel, ökad muskelspänning, sömnlöshet, nervositet, domningar och stickningar, dåsighet, darrningar, förvirring, känsla av att vara avskild från sig själv och verkligheten.

Mindre vanliga: brist på känslor, hallucinationer, ofrivilliga muskelrörelser, oro, försämrad koordination och balans.

Sällsynta: en känsla av rastlöshet eller oförmåga att stå eller sitta stilla, krampanfall, känsla av överdriven upphetsning ellereufori.

Ingen känd frekvens: hög kroppstemperatur med muskelstelhet, förvirring eller oro och svettningar, ryckiga muskelrörelser som du inte kan kontrollera. Detta kan vara symtom på allvarliga tillstånd som kallas malignt neuroleptiskt syndrom. Euforiska känslor, dåsighet, ihållande snabba ögonrörelser, klumpighet, rastlöshet, känsla av berusning, svettning eller stela muskler, vilka är symtom på serotonergt syndrom. Förändrad rumsuppfattning och förvirring, ofta i kombination med hallucinationer (delirium), stelhet, spasmer och ofrivilliga muskelrörelser, tankar på att skada sig själv eller på att begå självmord.

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20080327000048&DocTypeID=7

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.