Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Första dagen med Medikinet

2012-03-20 15:05 #0 av: Fridborg

Hej!

Jag behöver lite tips här...

Tog min första Medikinet idag och jag måste säga att jag är lite överraskad. Känner mig TOTALT speedad i kroppen och lite av sinnet men istället för 5 tankar samtidigt är det rätt tomt förutom det jag direkt tänker på.

Är det normalt att känna sig så här kroppsligt speedad första dagen? (Har iofs druckit massa kaffe som kan bidra till detta)

Jag tar 10 mg och över biverkningsöverkänslig iom min asperger och har testat concerta 18 mg men det var för mycket.

Anmäl
2012-03-20 15:33 #1 av: Trin

När jag börja ta min concerta så kände jag precis så som du beskriver. Jag bad till i och med om att få göra ett EKG eftersom de kändes som att hjärtat bara sprang ifrån kroppen.

Anmäl
2012-03-20 15:35 #2 av: Fridborg

#1 Tack, låter betryggande, då låter jag det bara vara och ger det tid :)

Anmäl
2012-03-20 15:45 #3 av: Porklash

Fast prova med att låta bli kaffet också!

Min medicininsättning har varit så problemlös så att jag nästan skäms över vilken tur jag haft. Inte först jag tog för mycket i morgondos, på inrådan av min läkare, kände jag mig speedad i kroppen.

Men visst är det skönt med att tankarna "ställer sig i kö" istället för att slåss däruppe?

 

pEr

Anmäl
2012-03-20 15:53 #4 av: Fridborg

#3 Ska göra det imorgon! Men kaffe är mitt livs dryck... :/

Detta är det svagaste, så jag vet inte hur annars man kan göra mer än att jag får försöka vänja mig. Det är i alla fall bättre än att ha sörjan i huvudet jag annars har!

Anmäl
2012-03-20 15:59 #5 av: Porklash

Pratar vi kapslar? För annars finns 5 milligrammare. Där började jag.

Kaffet tappade mycket av sin glans för mig när medicinen funkade.

 

pEr

Anmäl
2012-03-20 16:04 #6 av: Fridborg

#5 Yes det gör vi! Jo, visst finns det 5 mg, det va med dom läkaren tänkte öka dosen med sedan...

Känns lite som att jag slängt 274 kr i sjön om jag ska köpa 5 mg också... Man kanske vänjer sig fort...

Anmäl
2013-06-30 15:45 #7 av: nikkaluokta

#3 Jag håller på att ställa in min medicin...

Fick först Concerta men blodtrycket sköt i höjden å nu får jag Medikinet å det verkar gå bra... Tar dock 20 mg på morgonen å mår faktiskt riktigt bra :-) Ganska lugn å fokuserad å inte tusen miljarder tankar konstant... Men framåt eftermiddagen så kommer en trötthet som inte är av denna värld å jag blir lite mer som vanligt dvs innan medicinering...

Är det så att man kan få ta medicin på eftermiddagen oxå? Ska tillbaka igen nu på onsdag, går på koll 1 ggn i veckan nu :-) Frågar här för du verkar ha koll å ni andra oxå :-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.