Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Dyslexi & Dyskalkyli

Misstankar om Dyskalkyli

2012-03-20 16:30 #0 av: Trin

Undrar hur en dyskalkyli utredning går till ? Jag misstänker att jag har dyskalkyli , har alltid haft problem med matten. Har alltid låtsas att jag tänker när matteläraren har frågat om något tal. Och tillslut har ju frågan gått vidare till nästa elev. Har haft otroligt svårt att lära mig klockan (mina nära & kära fick lära mig klockan. Då jag inte fick någon hjälp i skolan. Har svårt med multiplikation tabellerna. Eller nja jag kan typ 1-2 sen är det kört.

Har svårt att urskilja vilka räknesätt jag ska använda m.m. Men hur kräver man att bli utredd ? Jag har en tid nästa vecka på vuxenpsyk. Och hoppas verkligen jag kan få hjälp då.

Anmäl
2012-03-21 12:11 #1 av: Hera

Jag gick en utredning för Aspergers och ADHD, under denna utredning upptäckte utredarna att jag kan ha dyskalyli och de skickade en remiss till ett ställe  som utreder det i Ängelholm. Väntetiden var dock 8 månader, så jag får vänta lite till.

Hur den går till vet jag inte. Men berättar om jag kommer på min utredning innan du får en.

Berätta det du skrev här nästa vecka till den du träffar, så får du se vad den tror.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-03-21 18:55 #2 av: tourettebloggen

Jag pratade med en psykolog nyligen om just dyskalkyli, hon sa att det finns inget som heter det, jag blev rätt paff eftersom vi pratar om det just nu, då måste det väl finnas?

Jag är själv nyfiken på hur utredningen går till då min sambo troligtvis har det och vill gärna få det på pränt.

Kolla gärna in min blogg om funktionshinder.

http://www.tourettebloggen.se/

Anmäl
2012-03-21 23:12 #3 av: Hera

#2 Visst finns det.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-04-13 19:10 #4 av: Trin

Har nu fått min diagnos. De gick snabbt att få till utredningen och det gick snabbt att få resultatet.  Blev utredd på vuxenpsyk av en psykolog , vilket jag var lite rädd för. Hade hellre blivit utredd av en specialist på ämnet.

Jag har dispatial dyskalkyli. Vilket innebär att jag har svårt att visuellisera avstånd m.m. Utredningen påminde mycket om ADHD utredningen. De frågades knappt något om vad jag hade svårigheter med eller hur länge.

Fick besked om att jag inte kommer kunna vidarutbilda på högre nivå pga av att jag inte kommer klara av matten. Jag har alltså ingen chans att utbilda mig om de inte kan hitta ett kryphåll där jag kan börja en utbildningen utan matte betyg. De känns ju inte så kul , mina chanser är redan väldigt små när det gäller arbetsmarknaden. Att jag har dispatial dyskalkyli också ökar ju inte precis mina chanser.

 

Jag är bara så less , jag borde ha fått hjälp för länge sen. Och de sa jag också och då fick man höra att sådant händer.

Anmäl
2012-04-13 19:33 #5 av: [Varulv]

Hej Trin!

Kanske jag kan lära dig lite matte? Jag har dessa tre "begåvningar:

  • visuo/spatialitet
  • matematik
  • musik

har du möjligen någon egen känsla för, var det brister mest i matten?

FlörtKyss

αγάπη

Anmäl
2012-04-13 20:06 #6 av: Trin

#5 Jag har svårigheter med läsuppgifter , blandar glömmer bort talen. Har även svårt med huvudräkning och att veta vilka räknesätt jag ska använda. T.e.x om man ska ta reda på om man har 30% rabatt på en produkt som kostar 150 kr. Då har jag svårt och räkna ut hur mycket produkten kostar.

Har även svårt med multiplikationstabellerna. Kan typ 1 & 2 resten är en enda röra. Har försökt läsa upp min grundmatte i ett par år. Men inte ens det klarar jag av. Och ingen hjälp har jag fått fast jag har berättat att jag har problem med matten.

Och utan matten , ingen utbildning , ingen ekonomisk säkerhet. Men förhoppningsvis får jag börja på Finsam Puls snart. Och jag hoppas verkligen de kan hjälpa mig där. För jag vill ha en utbildning , jag vill ha en framtid. Jag vill göra rätt för mig. De är bara det att jag aldrig verkar få rätt hjälp.

 

Anmäl
2012-04-13 20:32 #7 av: [Varulv]

Vi ska nog kunna fixa till detta. Frågan är om vi ska göra det nu, direkt, i denna tråden, eller någon annan stans?

Bara lite allmänna tankar.

Vi matematiker tycks framför allt kännetecknas av, att vi i vår hjärna har beredskap för flera vägar samtidigt till ett matematiskt problems lösande.

Således, när du nämner uppgiften att säga rabatten som skulle vara 30 % av 150 kr, så ser min hjärna omedelbart i alla fall två kanaler till uppgiftens lösning. Den ena ger ett närmervärde. Hjärnan vet redan att 30 % är ungefär lika med en tredjedel. Och en tredjedel av 150 är 50 (ty 50 + 50 + 50 = 150). Således vet hjärnan redan i portgången att tretti procent av 150 är cirkus femti.

En annan del av hjärnan kalkylerar samtidigt, men lite noggrannare. Den tänker så här: "Tretti procent, det är ju gubevars tio procent plus tio procent plus tio procent. Och tio procent av 150, det är ju lätt! För det är ju 15! Glad

Så svaret på uppgiften borde således bli det som blir, om man lägger ihop tre portioner om 15 vardera. Då vet just min (tränade) hjärna, att 15 plus 15 det är trettio, och 15 därtill det blir ju förtifem!

Således: 30 % av 150 det är just 45!

Och detta stämmer ganska bra med närmervärdet 50 som vi först snabbt räknade ut - eftersom vi samtidigt kände på oss att det sanna svaret borde bli lite mindre än 50 eftersom 1/3 i sanning är lika med 33,3333.... (således ett större värde än 30 %).

Greppar du över huvud taget någonting av det jag nyss sagt, Trin? Men bättre: finns det någonting av det jag nyss sagt som ger dig knutar som får dig att känna att detta med matte, det är övermäktigt svårt och inte alls din grej...?

 

Anbelangandes multiplikationstabellen, så minns jag mycket väl, att jag själv lärde mig den helt mekaniskt; alltså som en utantilläxa. Alltså vill jag fråga dig nu Trin: Har du svårt för att lära dig saker utantill? ObestämdFlört

Kyss

 

αγάπη

Anmäl
2012-04-13 20:47 #8 av: Trin

#7 Jag ser bara en massa siffror , vilket får mig att bara stänga av. Liksom det här med siffror och matte är svårt. Jag har den vanan att jag bara stänger av när det blir jobbigt , eftersom jag aldrig fått någon hjälp med matten överhuvudtaget. Om man inte räknar med att familjen har försökt och hjälpa en (när man gick i skolan). De blir som ett eget försvar att man stänger av och låtsas som att man förstår när man i själva verket inte fattar ett skvatt. De är enklare att säga ja , ja och låtsas att man fattar. Än att personen som försöker hjälpa tappar tålamodet efter den har berättat om och om igen.

 

Matte har aldrig varit min grej , har alltid haft problem med det. Jag har svårt och lära mig saker utantill om det inte är något jag är intresserad av eller tycker är svårt.

Anmäl
2012-04-13 21:19 #9 av: [Varulv]

Således, Trin - vill du lära dig matte eller inte? Obestämd

Du bestämmer helt och hållet själv. Glad

Utifall du skulle vilja lära dig att förstå grunderna i matte, då tror jag nog att jag skulle kunna förmedla dem till dig.

Men är du inte motiverad - då kan ingen i hela världen lära dig ett jota.

Så fundera först på det, är mitt råd, ut i fall du vill få mer mattekunskaper eller ej.

Skulle du komma fram till att du vill kunna lite mer matte - bestäm då alla villkor själv, är mitt råd! Flört

αγάπη

Anmäl
2012-08-29 10:14 #10 av: OogleMoogle

Jag fick min dyskalkyli-utredning samtidigt som min ADHD-utredning för att jag själv bad om det. Det gick till så att min utredare ställde en massa frågor om hur jag haft det under skolgången, vilka problem jag har nu och jag fick beskriva hur jag har haft det.

Sen fick jag lösa olika ganska enkla mattetal och svara på huvudräkningsproblem. Eftersom dyskalkyli är mycket kopplat till just känslan av press och ångest kring siffror så blev det ju lite skumt. Jag var inte alls nervös med min utredare så jag gjorde bättre ifrån mig än jag någonsin gjort i matten tidigare. Jag kände mig smart! :P

Jag fick i alla fall diagnosen men den hjälper ju inte så mycket nu eftersom jag aldrig behöver räkna. (något jag har sett till att jag slipper) Jag har ju redan kämpat mig igenom grundskolan.

Diagnosen hjälper mig själv förstå att jag inte har varit lat under mattelektionerna och att min ångest pga matten faktiskt har varit befogad. jag kan få mer förståelse av bekanta och vårdare då jag har svårt för tidsperspektiv och datum. Att räkna ut saker är ju bara att glömma.

 

Hoppas att du kan få en utredning! Dyskalkyli är ganska missförstått tror jag och många är skeptiska till om det finns. Jag vet att det finns för jag har levt med skiten :P Lycka till!

Anmäl
2012-09-04 23:34 #11 av: Anne-Hedvig

#4 - Nå kjenner jeg ikke utdanningssystemet i Sverige, men det høres jo fryktelig negativt ut at du ikke skal kunne 'vidarutbilda på högre nivå' fordi du ikke klarer matten! Fins det ingen linjer uten matte?

Selv hadde jeg tungt for matte i skolen (tok artium/studenten i 1965) og lå jevnt på Nogen minus. Det er karakteren rett før stryk. Så jeg tok latinlinjen i stedet, der vi slapp matte det siste året, og fikk en bra artium utenom mattekarakteren.

Min far var enda dårligere, og strøk i matte. Fikk Måtelig, og skulle strengt tatt ikke fått karakterkort/eksamen i det hele. Men han var veldig dyktig ellers, så sensorene syntes det var for galt å stryke ham - lot nåde gå for rett, som det heter. Han fikk dermed sin eksamen, studerte siden jus, og endte opp som departementsråd i Justisdepartementet (det er den høyeste administrative stillingen rett under statsråden) :-)

Det burde altså være muligheter for folk i samfunnet selv om de har 'blinde flekker' på et eller annet atskilt område. For galt ellers :-/ Håper virkelig at det finnes en løsning for deg!

Anmäl
2012-09-04 23:48 #12 av: Hera

Har nu gjort utredningen och fått diagnos.

Man fick frågor om barndommen, hur det var i skolan och så med mattematiken. Sedan fick jag göra några datortester, huvudräkningstest samt klocktest. Fanns tydligen fler uppgifter som man använder på en del utredningar, men jag var ett så stjärnklart fall att det inte behövdes mer Flört

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-09-05 10:23 #13 av: Trin

#11 Vad jag vet så finns de inga linjer utan matte. Jag har gått ut grundskolan men ofullständiga betyg. Vilket innebär att jag inte har G i matte bland annat. För att ens kunna plugga på gymnasienivå måste jag ha godkänt i grund matten vilket jag inte har.

Har jag inte matte betyg från gymnasiet så kan jag inte plugga vidare. Då många utbildningar har krav att man ska ha grundbetyg från gymnasiet. Och jag har inte gått gymnasiet alls. Ett annat alternativ är ju att betala för sin utbildning. Men de kan kosta uppemot flera 10.000 kr. Till exempel har jag kollat upp en utbildning jag gärna skulle vilja gå , den kostar 60.000 kr. De pengar har varken jag eller min familj. Jag vill absolut inte ta ett lån och skuldsätta mig själv resten av mitt liv heller.

De här med utbildning tycker jag samhället eller systemet ska ställa upp på. Alla ska ju ha rätt till att få betyg oavsett diagnoser och svårigheter. Ett annat alternativ var att jag kunde fixa matte hjälp från någon som studerar matte eller dylikt. Och då får jag betala allt själv.

 

#12 Vad skönt att du har fått din diagnos. Vad olika de kan vara när de utreder en. Mig fråga han som utrede mig ingenting om min bakrund eller vilka problem jag haft. De var mer nu gör vi testet och sen får du resultet. Och sen lämnar vi dig vind för våg.

Anmäl
2012-09-05 10:42 #14 av: OogleMoogle

Det är skitdumt att matten är ett krav även för utbildningar som inte har ett dugg med matte att göra. När man har dyskalkyli så borde det ju kunna göras ett undantag.

På något skumt sätt så lyckades jag få G i matte A på gymnasiet. Troligtvis genom att fuska och titta på kompisar brevid mig. >_>

Dom försökte tvinga mig att läsa matte B men jag totalvägrade. Den kursen behöves lyckligtvis inte för den högskoleutbildning jag ville gå (dataspelsutveckling, grafik) Genom mycket krångel så övertygade jag mina lärare om att jag inte behövde gå kursen. Jag fick sitta i möte med rektorn och flera lärare och gråtande förklara att matte gjorde mig självmordsbenägen. Mina allra första självmordstankar fick jag faktiskt i andra klass då jag kämpade med matteläxorna :(

Finns det något sätt att kanske kunna ta igen den grundläggande matten med en speciallärare och få betyget för att söka vidare utbildningar? Det känns som att det borde finnas stöd för folk med dyskalkyli om man har diagnosen. Men det kanske bara är en önskevärld :( Folk med Dyslexi får ju oftast hjälp tidigare och kan klara studierna ändå.

Anmäl
2012-09-05 12:14 #15 av: Trin

#14 Jag har försökt läsa upp grundmatten på folkhögskola. Där jag var i en klass med andra som inte heller hade klarat av grundmatten.  Jag berätta innan jag börja skolan vad jag hade problem med , då hade jag ju inte min diagnos men iaf.

På varje elevmöte bad jag om extra hjälp. Jag gick där i ca 2 1/2 år om jag inte är helt ute och cyklar nu. Sen gav jag upp , jag fick ingen hjälp helt enkelt. De var bara de vanliga , du är underkänd på de flesta av dina prover. Du måste slappna av när du gör matteprov och allt det där pratet.

 

Men på något sätt ska jag ta mig igenom det. För en utbildning de ska jag ha !

 

Anmäl
2012-09-05 13:10 #16 av: OogleMoogle

Men bläää :( Det finns verkligen ingen förståelse för folk med dyskalkyli. Bara det där snacket om att "alla har ju svårt för matten" och "du är bara nervös, du kan om du vill"

Jag tror jag har fått hör argumentet: "Du kan bara du vill" ungefär in miljard gånger under min skolgång :P Det känns så. Jag ville bara skrika: "MEN JAG VILL INTE!" samtidigt som jag själv förstod redan som liten att det spelar ingen roll hur mycket jag vill för jag kan ändå inte.

Jag har ärligt talat ingen aning om hur det gick till att jag fick godkänt. På proven svarade jag alltid på de första, "lättare" talen och resten skrev jag: "vet inte" på.

Finns det inte någon specialkurs anpassad för folk med dyskalkyli? Det känns jättekonstigt att man ska behöva drabbas så hårt av ett funktionshinder att man inte ens har rätt till en vanlig utbildning. :(

Anmäl
2012-09-05 13:34 #17 av: Trin

#16 Håller med dig i det du skriver. Jag vet inte riktigt om de finns någon specialkurs för såna som mig. De finns en folkhögskola här i närheten som har olika klasser för t.e.x de som har dyslexi m.m. Men inget vad jag vet för de som har dyskalkyli.

Har läst om någon skola i Malmö som hade klasser för de med ADHD/ADD och lite andra bokstavsdiagnoser. Men de känns inte ens som ett alternativ då jag måste pendla ca 1 timme dit och 1 timme hem. Jag har pendlat till skolan innan och de funka verkligen inte.

Anmäl
2012-09-05 13:43 #18 av: OogleMoogle

Nä, det kan jag förstå :/ Att plugga matte på distans är ju inte ens ett alternativ. Det brukar vara alldeles för svårt att få ordentlig hjälp då. Uugh, jag är så otroligt glad att vara långt borta från allt vad matteböcker heter.

Jag önskar verkligen att jag visste vad man skulle kunna göra för att lösa situationen. Man vill ju inte fastna i livet bara för att man inte klarar ett ämne som någon har bestämt är så himla viktigt.

Anmäl
2012-09-05 22:11 #19 av: [Varulv]

Men: dagligdags handlar väl de flesta i "Konsum". Vid kassan ska de ta betalt för de varor du köpt. Säg att det kostar 80 kr.

Du lämnar fram en hundring.

Ni med dyskalkyli - har ni då ingen som helst aning om hur mycket ni bör få tebax av kassörskan...? Obestämd

αγάπη

Anmäl
2012-09-05 22:13 #20 av: Hera

#19 Är det så jämna pengar går det bra, men skulle det vara 81kr får jag genast problem. Ger alltid för lite eller för mycket när jag ska betala summor som inte är i 10tal

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-09-05 22:33 #21 av: [Varulv]

#20 Är det svårt för er med dyskalkyki att tänka såhär då i det läget (om inköpet enligt föregående exempel kostar 81 kr):

Till kassörskan: "Men se, jag har en krona; vill du ha den? (så får jag en tjuga tillbaka)?"

frågas?

αγάπη

Anmäl
2012-09-05 22:49 #22 av: Hera

Nej, jag frågar aldrig, är rädd att skämma ut mig. För har jag fel så undrar ju personen vad som är fel på mig. Brukar försöka räkna ut hu rmycket det blir. Har jag tur råkar jag ge för mycket så jag får tillbaka. Värst är att ge för lite.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-09-06 04:36 #23 av: Ladydragon

kan tillägga att jag inte har någon diagnos än så länge men jag verkar uppfylla kraven och Arbetsförmedlingen ska hjälpa mig diagnos testning

19# det är rätt sällan jag vet hur mycket jag ska få tillbaka när jag betalar i kassan men du nämnde ett rätt enkelt exempel och i såna fall så klarar jag oftast av att veta hur mycket jag får tillbaka

21# nej jag frågar aldrig för jag kan inte räkna ut det men jag får ofta hjälp av personalen i kassan som frågar om jag har till exempel 1 kr så jag får 20 kr istället tillbaka

jag har oxå rätt stora problem med handlandet det är svårt att veta hur mycket pengar man ska lämna fram 
jag brukar oftast lösa det med att jag betalar med kort
annars så är det rätt ofta personalen får hjälpa mig genom att säga till framförallt om jag har lämnat fram för lite pengar

sen försöker jag handla så mycket som möjligt på Ica med sån där självscanning då man får en apparat som man scannar in varorna med och på apparaten så visas alltid totalsumman av det man har handlat för 
det gör mitt handlade så mycket lättare

en fråga oxå till andra som har Dyskalki om man klarar av att hantera vardagen rätt oki med miniräknare kan man ändå få diagnos eller räknas det som om besvären inte är så stora?

har jag inte tillgång till miniräknare så blir allting vääääldigt svårt får försöka räkna på fingarna och så vidare

har även andra problem med siffror kastar om kan inte gångertabellen svårt att veta vilket räknesätt och så vidare

kan inte heller hjälpa sonen med matteläxan då jag inte förstår hur man ska räkna ut talen så lärarna på min sons skola för hjälpa honom extra med matten min son har oxå rätt svårt för matten

Anmäl
2012-09-06 09:27 #24 av: OogleMoogle

Haha, nej jag lämnar ofta fram för mycket eller för lite pengar men oftast så betalar jag inte alls med kontanter. Jag skulle aldrig fatta om jag fick tillbaka för lite pengar.

Jag har också svårt att minnas siffror så även om en kassörska skulle säga priset så har jag glömt det två sekunder senare för att det aldrig gick in, om det ine är en enkel jämn siffra. Då minns jag siffran som ett ord istället för just siffror.

Det är väldigt sällan min dyskalkyli ställer till det för mig i vardagen eftersom man alltid kan få hjälp. Det är ju egentligen bara i skolan det är förbjudet med miniräknare och att fråga kompisen brevid vad svaret är.

Anmäl
2012-09-08 08:49 #25 av: Anne-Hedvig

Fins det ikke noen Dyskalkyli-forening i Sverige som kan kjempe for matte-svake personers rett til å fullføre skolen selv om de er urusla i matte?

Hvor dårlig må man være for å stryke i faget? Kan man hangle igjennom undervisningen og skolen - bare bestemme seg for å skite i om man får 'Nogen minus' (da skjærer man akkurat klar av stryk i det norske karaktersystemet i alle fall) - og heller satse på de andre fagene..? Å fullføre skolen med all right karakterer på det meste, men med én karakter som er helt elendig - det burde jo være mulig. Da har man fullført i alle fall, og man søker ikke jobb etterpå som matematiker!

Noe annet enn dette virker jo 'inte klokt', etter mine begreper!

Anmäl
2012-09-08 13:31 #26 av: [Varulv]

Tänk, jag blir så motiverad till att försöka hjälpa människor med dyskalkyli att klara matten bättre. Tycker ju att det inte borde vara en omöjlig uppgift.

Tänk, om man skulle sadla om och bli dyskalkyli-matte-lärare...! Obestämd

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-08 16:21 #27 av: Hera

#26 Det behövs säkerligen!

 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-09-08 19:39 #28 av: [Varulv]

#27 Säger du det Hera...! Obestämd Ja men då ska jag ta och pejla lite om vilka möjligheter som kan finnas... Glad

αγάπη

Anmäl
2013-01-12 15:37 #29 av: pyromara

Trin

Hej jag står i kö för npf-utredning. Har vetat i många år att jag har dyskalkyli men blivit avfärdad av lärare.

 

Apropå skolgång så läser jag nu på universitet. Gick folkhögskola en vanlig sådan, tog upp mina matteproblem där och att jag nog har dyskalkyli och fick än en gång höra att något sådant inte existerar. Fick på matten en tunn liten bok som hette Matte A light, kämpade på som fan. Lärde mig inget men fick som man får på folkhögskola ett sammlat betyg. Fick en 4:a i avgångsbetyg vilket är det högsta betyget. Vet inte riktigt hur det gick till. I perioder hade jag dålig närvaro men jag var väl i jämförelse med många andra ändå rätt ambitiös. Uttryckte önskan om att läsa vidare och tack vare min "aspighet" svarade jag på lärarnas frågor under lektionerna samt deltog i diskussioner. Detta var det inte många som gjorde.

Klart du ska kunna läsa vidare om det är vad du vill.

Anmäl
2013-02-03 18:44 #30 av: SimsBrooke

Finns en logoped i Västerås vid namn Kerstin Hill Svensson som är utbildad för att kunna göra en utredning på bland annat dyskalkyli och dyslexi. http://www.logopedbyranhill.se/ 

Jag har själv kontakt med henne dock har hon inte gjort någon utredning på mig då skolan föste mig under matten och i princip blundande för att jag hade svårigheter.

Jag har inte fått någon utredning än men kämpar för att få rätt till det. jag längtar så efter att få en utredning. Men det är svårt att ens börja och söka efter information.

Jag skriver väldigt mycket om dyskalkyli i min blogg och håller på och skriva om hjälpmedel jag hade i skolan på mattelektionerna. =)

http://sandra-omsandrasliv.blogspot.se/

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.