Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Dagis / Skola / Jobb / Praktik

Lågt söktryck till vissa AS-klasser

2012-04-11 19:06 #0 av: MissInAction

Enligt en artikel i Upsala Nya Tidnings webbupplaga så är det lågt söktryck till vissa Aspergerklasser i gymnasiet. 


Ja, jag lägger inlägget i skol-kategorin, ifall någon letar här - då känns det mer relevant än om det ligger under media, tänkte jag Oskyldig


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-04-11 19:12 #1 av: AnneN

Jag gissar att det kanske är många som inte ens vet om att det finns speciella klasser/skolor förutom särskolorna.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-04-11 19:50 #2 av: Vargafrost

Jag gick i aspergerklass i både nian och gymnasiet, hoppade av efter första terminen eftersom jag inte orkade med skolan.
Men jag misstänker att det beror mycket på att det generellt bara finns sam och natur, i vissa fall estet. För att läsa något man kanske intresserar sig för så måste man alltså ta sig in i en "vanlig" gymnasieklass.
Kanske är något som bör utvecklas?

Anmäl
2012-11-12 13:10 #3 av: Softisar

På Tumba gymnasium utanför Stockholm kan jag välja mellan att läsa Teknikprogrammet (tre olika inriktningar), Naturvetenskapliga programmat (två inriktningar), Estet programmet (tre inriktningar) eller Samhällsprogrammet. Jag kan välja att läsa i ordinarie klass, med stöd, eller att läsa några kurser med ordinarie klass och resten i aspergerklassen. Någon elev har läst hela programmet i aspergerklassen, men det är inte så vanligt förstod jag. De har lärare som bara jobbar i aspergerklassen och andra lärare som är vana att undervisa elever med asperger. Du kan också läsa japanska där eller kurser i film och foto.

Min kusin som går där tycker det är jättebra där.

Hälsningar

Softisar

Anmäl
2012-11-12 21:39 #4 av: [NinaCrown]

När jag sökte gymnasie hade jag aldrig hört talas om AS-klasser... Kanske för att jag inte hade fått min diagnos då, men kan tänka mig att det är många som inte får höra något fast de har diagnos. I många fall är ju även föräldrar med och hjälper till i skolvalen, och de kan ju inte heller hjälpa till om de inte känner till utbudet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.