Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Sluta med SSRI

2012-05-30 22:16 #0 av: Sandi92

Nån som vet hur man ska gå till väga när man slutar med SSRI? Alltså hur långsamt man ska minska och så. Vill sluta eftersom jag inte tycker att det hjälper längre.

Anmäl
2012-05-31 16:56 #1 av: Smålänning

Det beror nog lite på vilket ssri du tar? Har för mig att man kan sluta ganska snabbt, två veckor el liknande. Kommer inte ihåg de doser jag hade, men det var citalopram mfl. Men du ska nog kontakta din läkare om du ska sluta... är nog bra om någon vet om att du ska sluta.

Om det inte funkar, så borde du få något nytt?

"Allt har sin tid"

Sajtvärd på Trötthet i Fokus

www.trotthet.ifokus.se

Anmäl
2012-05-31 17:05 #2 av: Sandi92

#1 Tar Fluoxetin 20mg. Min fd läkare har just slutat, så jag har ingen. Vill därför försöka på egen hand istället för att vänta i evigheter på att få en ny läkare och läkartid. Vill inte prova nåt annat, utan vill helst bli "fri" från det.

Undrar ifall man skulle kunna göra så att man tar en kapsel varannan dag istället för varje ett tag, sen tar man var tredje dag osv. Kan ju ej ta mindre och mindre dos eftersom det är kapslar som inte går att dela.

Anmäl
2012-05-31 17:40 #3 av: Jennix

Jag har gått ner i dos mycket mer långsamt än jag fått råd till, det minskar nämligen att jag då fått besvär och biverkningar.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2012-05-31 19:32 #4 av: [Vargöga]

Långsamt har jag också hört. Jag har massor med mina antidepp när jag slutar med dom.

Anmäl
2012-06-01 11:48 #5 av: Sandi92

Ok, men tror ni det går bra att göra så som jag skrev? #2

Anmäl
2012-06-01 17:59 #6 av: Jennix

Har du tabletter som går att dela på? Jag gjorde så att jag först tog en varje dag men delade på dosen och skar ner på dosen väldigt långsamt - och när det var de sista små bitarna så tog jag varannan dag men bara 2-3 gånger då.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.