Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

ADD/Beslutsångest

2012-06-01 22:00 #0 av: Joel88

Hej har ganska nyligen fått diagnosen ADD. Och ville bara kolla med er hur vanligt det är med beslutsångest i vissa sitautioner? Jag har väldiga problem med detta då det ibland finns mkt att välja på. Kan tex vara fritidsaktiviteter med mera- Eller så är det bara en annan typ av störning hos mig.

 

 

Anmäl
2012-06-02 01:08 #1 av: joey_truelove

Väldigt vanligt, faktiskt. Vi har hjärnor som tänker snabbt fram och tillbaka och det är då lätt att man hamnar som en åsna mellan två hötappar. Se'n kanske man också har dåliga erfarenheter av tidigare beslut och det gör ju beslutsfattandet ännu svårare.

Det bästa man kan göra tycker jag är att skriva ner på ett papper alla för- och nackdelar med alternativen så man får det åskådliggjort på ett bra sätt. Och se'n försöker man tänka att man måste kunna få göra fel för att lära sig vad som är rätt. Och att ingen är perfekt och att erkänna det för sig själv.

Anmäl
2012-06-02 10:36 #2 av: Jennix

Det har tagit mig 10-15 år att komma fram till att jag inte kan VETA vad resultatet blir av vissa val, förräns senare. Och det får jag leva med. Glad

Jag tror det har hjälpt mig i livet, att acceptera det.

Sen har man ju alltid problem med val ändå, men det har blivit bättre.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2012-06-02 13:00 #3 av: [CajsaBajsa]

Jag har förmodligen ADD (väntar på utredningen) och jag tycker det är skitsvårt med val, speciellt när jag ställs inför ett oväntat val. Och det kan vara jätteenkla grejer egentligen. T.ex. om jag är hemma hos en vän och vi ska äta lite och så får jag plötsligt frågan "vad vill du dricka till maten?" eller "vill du ha vatten eller mjölk?", då kan jag bli helt paralyserad och inte kunna svara, oftast svarar jag nåt i stil med "jag tar det du serverar".

Här beskrivs just detta ganska bra:
http://www.npfforum.se/2010/12/add-%E2%80%93-hypoaktiv-adhd/

Anmäl
2012-06-02 18:34 #4 av: Joel88

Hej och tack för era svar. har inte satts på någon centralstimulerande medicin än eftersom min läkare ville prova att sänka risperidonen som jag tar först. Men hon har nu slutat och ska få en ny läkare igen. SUCK!!  Men kanske concerta etc kan underlätta beslutsångest?

Anmäl
2012-06-06 16:41 #5 av: graleh

Jag har själv väldigt jobbig beslutsångest, kring i stort sett allting. Det kan vara småsaker om jag ska ha te eller juice på morgonen så funderar jag på det i flera minuter. När det gäller större saker som att köpa eller inte köpa hus, byta eller inte byta jobb osv., är det olidligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.