Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Tips och goda råd

Vad kan man göra -tonåring

2012-06-10 22:34 #0 av: Forest

Har en son som hittar ofta på saker som inte är de bästa sakerna. Nu är det snart sommarlov o själv ska jag arbeta hela sommaren. Han har intressen fiska,vara med vänner-tälta osv även skatebord/inlines. Men jag vet att denna sommar kommer man bli ner ringd, så gammal som han är 16 år anser jag man måste stå för det man gör själv oxå. Slarvig är han så varken mobil eller cyckel finna hela fråga mig itne hur många cycklar o mobilder han har förbrukat oändligt många. Har ni något bra tips vad kan han göra i sommar? Han har inte letat något sommarjobb annars hade man iaf haft det. Men jag behöver verkligen hjälp kan man ansöka om lite göra i sommar åt en 16åring? Stödfamilj eller annat? Vad som helst vi behöver få han att göra något i sommar, dagläger ja vad som helst.

Han har ADHD om någon undrar :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-06-10 22:37 #1 av: AnneN

Olika intresse klubbar/föreningar brukar ju anordna en del läger under sommaren som kanske skulle kunna vara något för han.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-06-11 00:32 #2 av: Forest

1 tack anne han är tyvärr rätt så trist på klubbar o sånt men imorgon ska jag efterlysa lite. Jag sak även prata med hans farfar om lite arbete o kanske kan han ta lite avlastning. Ska även kontakta skolan o se om de har lite tips, förra somamren var rena stressen för mig o min man var ju inte så himmla glad alltid var det något på "vad han gjort" varje dag. Där av fick jag lite panik phu sen är han med andra som gärna gör rackartyg med :-/ Men anser han är så gammal att han bör ta sitt ansvar oxå ang vad han gör.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-06-11 11:03 #3 av: Forest

Nu har jag kanske kommit på lösningen det är att han kommer jobba med sin farfar några dagar i veckan. Just att han får annat o göra samt att han kan få lära sig svetsa lite o sånt som är bra inför skolan. han ska gå svets-linjen så kunskap är ju bra inför det oxå. Han kommer oxå få prata med en person 1 gång i veckan för att se lite "hur veckan vart". Jag hoppas att det blir bra och att han uppskattar att göra något annat i sommar.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-06-11 11:15 #4 av: AnneN

#3 Härligt Glad Håller tummar och tassar för att det ska fungera bra!

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-06-11 11:22 #5 av: Forest

Tack Anne :) Jag hoppas verkligen fick smått panik efter samtal med en person vad som inträffat i helgen det var som flashback från tidigare sommrar. Vill känna mig trygg i sommar än att behöva vara orolig hela tiden på vad han gör.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-06-11 11:35 #6 av: Trazzla

Har hört att vi ska räkna bort 30 % på dessa barn / ungdomars ålder. Visst är han 16 på papper men om du räknar om det så ska han kanske behandlas mer som en 11-12 åring. Så har jag börjat tänka med min son och då blir han mer harmonisk. Vi hamnar på "rätt nivå" när det gäller mognad/krav.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.