Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Hur bemöter ni andra????

2012-06-18 09:36 #0 av: kristina130

Jag har ett problem, det är så att jag arbetstränar 3 dagar i veckan. Jag har ADHD och medicinerar också för detta. På mitt "arbete" är det mycket blandat folk, kan vara förlitningsskador, depressioner, fas 3:are m.m. Det finns särskilt 3 personer där som ständigt tycker och vet bäst. Härmomdagen när jag skulle ta min medicin ( de vet min diagnos ) så berättar den ena om sitt grannbarn, att han är livlig. Då säger den andra, - Ja det är väl en sån där jävla ADHD-unge.Jag blir ledsen när jag hör detta, men säger inget. Jag kan ju inte hjälpa att jag inte är riktigt som alla andra. Hur hade ni gjort??? Ska tillägga att detta har hänt mer än en gång på mitt jobb, och de säger det högt så att jag ska´höra. Jag är ganska tyst på mitt jobb och säger inte så mycket.

Anmäl
2012-06-18 09:43 #1 av: Vincent...

kontakta din chef kanske  (jobbar inte så jag vet inte om man får det)

be om att få sitta på en annan avdelning.

eller säja ifrån, att det inte är kul!

lycka till nu! :D

Anmäl
2012-06-18 09:57 #2 av: kristina130

Tack Vincent för svar. Får väl försöka prata med min chef, tyvärr har vi det inte så uppdelat med olika avdelningar etersom jag är på arbetsträning, så de flesta är nästan på samma ställe. Men det var ett bra förslag att prata med chefen, har faktiskt inte tänkt på det!

Anmäl
2012-06-18 10:02 #3 av: [Pappsing]

Jag hade inte brytt mig om det alls.
Bara undvikit de här personerna, som uttalar sig på det sättet.
Man kan ju inte tycka om alla.

Anmäl
2012-06-18 10:52 #4 av: kristina130

Tack Pappsing, får väl försöka träna mej på att tänka lite mera som du.

Jag vet ju att man inte kan tycka om alla, eller att alla inte kan tycka om mej, önskar bara att jag inte hade skämts över att jag inte alltid förstår utan virrar till det.

Anmäl
2012-06-18 11:05 #5 av: Mahe

Oh, jag hade blivit tokförbannad! Jag brukar vanligtvis inte bry mig så mycket om vad folk tycker och tänker... men om någon som vet om min diagnos uttrycker sig så, då håller jag inte käft. Jag hade ifrågasatt vad personen menar med "jävla ADHD-unge"???

Anmäl
2012-06-18 12:10 #6 av: kristina130

Ja du Mahe, jag önskar att jag hade kunnat bli förbannad, det hade varit enklare så. Det är väl så att jag skäms över mig själv och inte riktigt kan acceptera den jag är. Vill ju så gärna vara "som alla andra".

Anmäl
2012-06-18 12:37 #7 av: [CajsaBajsa]

Jag tycker du ska tala med chefen. Även om det är dumma uttalanden som man inte behöver ta åt sig av (fast det är ju jättesvårt att inte ta åt sig) så är det elakt beteende som inte borde accepteras. Om de får bete sig hur som helst kommer de bara bli värre.

Anmäl
2012-06-18 13:03 #8 av: Hera

Håller med om att du ska prata med chefen. Mobbing är inte OK.

Anmäl
2013-07-20 16:11 #9 av: OccultumLapidem

Detta förvånar mig inte, ignorans om psykiska funktionshinder är lika gammalt som samhället självt. Dock är det inte allt ok att uttala sin ignorans och fördumsfullhet på så sätt som din kollega gjort, på en arbetsplats, så upplys chefen om problemet så fort som möjligt! Eller prata själv med idioten, få hen att förstå hur fel det hen sagt är. 

Lycka till! 

Anmäl
2013-07-21 19:18 #10 av: Rundgång

Jag har inte ADHD och varje gång någon säger sådär blir jag asförbannad och förklarar att ADHD är en allvarlig diagnos och att jag kan anmäla dem f ett sådant uttalande ( hets mot minoritet). Det brukar faktiskt ta skruv. Men nu är du i en annan position. Dom pratar skit om "sådana som dig". Du blir kränkt på din arbetsplats och frågan är om du orkar göra någonting åt det? Om du tror att dom vet/ minns att du har diagnosen är det faktiskt mobbing du utsätts för. Är de å andra sidan bara korkade och ointresserade av andras perspektiv är det ingen idé att engagera sig. Korkade och insnöade människor kan inte botas. Och det är ingen idé att ens försöka göra sig förstådd. När jag hade sådana omkring mig blev det en morot att lyckas komma vidare och få en sysselsättning med andra människor omkring mig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.