Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD)

Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Tvångssyndrom (OCD)

Blir tvångstankarna mindre eller större?

2012-07-01 23:28 #0 av: [CajsaBajsa]

Jag tänker att om man pratar med någon om sina tvångstankar och "konstiga idéer" så kanske det blir lättare att ta avstånd till dem och bli fri från dem. Men så tänker jag att det kanske inte alls är så, utan att man istället befäster dem och gör det svårare för sig.

Vad tror ni? Har ni någon erfarenhet?

Anmäl
2012-07-01 23:30 #1 av: Hera

Det varken hjälper eller stjälper mig att berätta om dom. Dom finns där och jag har lärt mig att leva med dom.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-07-01 23:32 #2 av: AnneN

Det är nog individuellt, men för mig är det oftast så att om jag berättar för någon om sådant som är jobbigt i mitt liv så brukar det kännas bättre sedan och ju bättre jag mår ju mindre tvångstankar/beteenden får jag.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-07-02 11:55 #3 av: [CajsaBajsa]

Tack för era svar! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.