Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Presentationer & Nya medlemmar

Hej alla..

2012-07-03 10:27 #0 av: Cammi

Fick min diagnos för drygt två månader sedan och upplever den som något förvirrande, även om det inte kom som en chock precis. Är en kvinna på 39 1/2 år ;) som bor med ett stycke ung herre på 11 år som även han har en egen diagnos, ADD. Som så många andra föräldrar till diagnostiserade barn insåg jag under hans utredning att jag borde göra mej en egen utredning. Så jag tragglade mig igenom mkt väntetid och en förvånadsvärt kort utredning. Med resultatet ADHD.

Jag har under långa perioder av mitt liv dragits med Bulimi, min stora skam. Har inte föräns nu, med diagnosen, förstått varför jag gjort som jag gjort. Visst förstår inte till fullo men jobbar på det. Är idag "frisk" sedan ca 6 år, men det lurar under ytan och kommer troligtvis alltid att göra det.

Är en virrpanna av stora mått, med 1000 projekt igång samtidigt. Köpte mig ett eget litet hus för 4 år sedan som aldrig tycks bli klart :)..fast det e oxå min stora glädje att aldrig få en tråkig stund.

Medicineras nu med Concerta, 36 mg. Känner väl ingen direkt effekt av den, mest bara konstiga biverkningar som lättare down perioder under em, muskelstelhet och fryser mer än vanligt.. Well det går förhoppningsvis över då medicinen är rätt inställd, får jobba med mitt obefintliga tålamod här.

Har inte riktigt landat i min diagnos så ni här på detta superforum är till stor hjälp i min strävan efter att förstå.. TACK för att ni delar med er så frikostigt av era egna erfarenheter, jag ska försöka jag me. :)

/C

Anmäl
2012-07-03 10:31 #1 av: JohannaEkroth

Välkommen hit, Cammi! Kyss

Det tar ett tag innan man smälter in och känner sig trygg på nya ställen och därefter våga skriva. Ingen brådis alls! Kyss

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-07-03 10:37 #2 av: [Pappsing]

Välkommen!!!

Hoppas du kommer att trivas lika bra som vi andra gör.

Anmäl
2012-07-03 19:41 #3 av: AnneN

Varmt välkommen hit, här är du i gott sällskap med andra bokstavsmänniskor Skrattande

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-07-03 19:47 #4 av: [Joar]

Välkommen hit säger jag med fast jag själv är ny på detta forum. Glad

Anmäl
2012-07-03 20:24 #5 av: kristina130

Välkommen hit!!! Jag är också ganska ny här, och fick min diagnos ADHD nu som 47-åring.

Glad

Anmäl
2012-07-04 08:28 #6 av: zatanica

Hjärtligt välkommen Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.