Om sajten & Om iFokus

Info om sajten + annat!

2012-07-30 13:30 #0 av: JohannaEkroth

OM SAJTEN

Bokstavsfolk iFokus handlar om Bokstavsdiagnoser och är ett forum där man kan söka och få information om allt som rör NeuroPsykiatriska Funktionsnedsättningar (NPF-diagnoser).

Mer info Om Sajten hittar du HÄR! Bland annat vilka som modererar på sajten. På Bokstavsfolk iFokus kan du skriva Anonymt om du har iFokus Insider. (Mer om Insider finns att läsa längre ner.)

Glad

 

SKRIVREGLER

Bokstavsfolk har skrivregler liksom alla andra sajter på iFokus nätverket. Men Bokstavsfolk har några ytterligare regler som är unik för den här sajten. Skrivreglerna är till för att följas. Bryter du mot dem så kan du straffas med Skrivförbud på sajten.

Bokstavsfolks skrivregler hittar du HÄR! I mångt och mycket handlar det enbart om sunt bondförnuft!

Glad

FÅ IRL-VÄNNER?

En av kategorierna heter "Var vi bor (Tråd för landskap/storstad)".

I den kategorin finns det trådar för Sveriges alla landskap, Stockholm, Göteborg samt Åland. Man skriver en liten presentation om sig själv/kontaktannons i den tråden vilket landskap/stad/etc. man tillhör. Vill man skriva Anonymt så säg till någon moderator på sajten i ett PM i vilken tråd och vilket inlägg (#?) du har skrivit så antecknar vi det i våra gömmor.

Bor du utomlands och önskar en tråd som passar dig, PM:a en moderator så ordnar vi det ska du se!

Skrattande

 

KUDDRUMMET

Här på sajten finns också en dold del som kallas Kuddrummet. Det är ett par låsta kategorier i listan till vänster som inte syns om man inte har tillträde dit.

I Kuddrummet kan man skriva om privata och jobbiga saker som man inte vill att allmänheten skall kunna läsa.

Det finns ett par regler för att få vara där. Dels måste man presentera sig i en speciell tråd och så får man inte föra vidare vad som står att läsa därinne. Det är för allas trygghet och trivsel.

För att få tillgång till kuddrummet PM:ar du mig, sajtvärden eller någon annan medarbetare.

För att nå oss kan du klicka på vårat användarnamn, eller så kan du klicka på OM SAJTEN uppe i menyn under Bokstavsfolks loggan, så finner du länkar längst ner på den sidan. Klicka på någon av våra avatarer (Liten bild som representerar en användare), så kommer du till våra egna krypin.

 

BOLLHAVET

Det finns en klistrad OT-tråd som har fått namnet OT-Bollhavet där det är tillåtet att prata OT (Off Topic = Utanför Ämnet) om allt mellan himmel och jord så länge man följer skrivreglerna.

BRA ATT VETA!

Framför inläggen så finns det ibland olika symboler som markerar vad det är för ett sorts inlägg.

Det som syns oftast är de klistrade inläggs-trådarna som du ser i inläggslistan överst till vänster här på sajten. Det sitter små orangea pluppar med ett utropstecken i. Det kan vara viktigt att läsa de trådarna.

Ibland behöver en moderator (sajtvärd eller medarbetare) säga någonting i en tråd i sin "yrkesroll" som moderator. Då kan man få se en ljusgrön plupp med ett citattecken ( " ) i.

En lila plupp med ett frågetecken i är en symbol för en Kluring. Vilket är en frågelek.

En symbol av ett cirkeldiagram som plupp indikerar att inlägget innehåller en undersökning. Undersökningar är anonyma att medverka i. Vill man berätta vad man har svarat gör man det i ett inlägg i tråden.

Ett hänglås som plupp betyder att inlägget inte kan läsas utifrån webben. Att det krävs särskild behörighet för att läsa inlägget. Kan du se inlägget i listan så har du den behörigheten.

Dolda kategorier är orange-markerade till höger och så finns där ett litet silvrigt nyckelhål mitt på denna markering. Ser du någon sådan på sajten så är allt som läggs i de kategorierna dolt.

Skulle du någon gång få ett tekniskt problem med iFokus så kan man söka hjälp på Support iFokus. Länk till den sajten hittar du HÄR!

Varje medlem har ett krypin som man når genom att klicka på medlemmens användarnamn eller avatar. Där finns en massa fakta som man kan läsa och som medlemmen kan ange. Man kan t.ex. se när medlemmen senast var online under fliken Statistik. Finns en massa annat roligt också. Gästbok och Fotoalbum t.ex. och så kan man ju bli Vän med medlemmen!

Har man skickat ett PM (Privat Meddelande) till någon óch man vill se om denne har läst det klickar man på Meddelanden uppe till höger under avataren, användarnamnet och "Logga ut"-knappen. Då kommer man in till sina mottagna PM. Man ser också sina vänner och om man har fått presenter av någon. Nere till vänster under de mottagna meddelandena så finns det en knapp med Skickade meddelanden. Klicka där. Har meddelandet i listan under Skickade meddelanden fet stil så är det ännu inte läst av mottagaren.

På iFokus kan man också samla guldmynt. Guldmynten på poppar upp då och då i en blå hållare som du finner under reklamen nedanför Mina iFokus-sajter till höger. För guldmynten kan man köpa gåvor ur Guldmynts-shoppen som man kan skicka till andra medlemmar. Hur många guldmynt du har samt länken till Guldmynts-shoppen finner du vid Skattkistan till höger i ditt krypin.

iFokus Insider är ett pluspaket till iFokus som man kan köpa för 200 guldmynt eller 20 kr i månaden. Bl.a. kan du skriva anonymt på de sajter som tillåter det. Bokstavsfolk är en utav dem. Mer info om Insider finner du HÄR! (Sajtvärdar och medarbetare får Insider gratis.)

Trött på reklamen? För reklamen behövs för att iFokus, som annars är gratis, ska kunna gå runt ekonomiskt. Man kan köpa iFokus utan Reklam för 20 kr i månaden så slipper man reklamen på sajten. Mer info finner du HÄR!

 

HOPPAS DU SKALL TRIVAS HOS OSS PÅ BF iFOKUS!

SkrattandeKyssSkrattandeKyssSkrattande

önskas av Höstlegenden, medarbetare här på sajten!

Sajtvärd och övriga medisar hälsar också varmt välkommen!

Foten i munnen

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-07-31 11:26 #1 av: Emo

Mycket bra skrivet.

Så många nyttiga fakta samlade så lättbegripligt.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-07-31 11:52 #2 av: JohannaEkroth

Tack Emo. Kyss

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-07-31 12:03 #3 av: [aspie]

Håller förstås med Emo Skrattande

Anmäl
2012-07-31 12:07 #4 av: JohannaEkroth

Tack aspie! Kyss

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-07-31 12:21 #5 av: [Varulv]

Instämmer! Bra, redigt, välstrukturerat, informativt...!

αγάπη

Anmäl
2012-07-31 12:22 #6 av: JohannaEkroth

Tack Varulv! Kyss

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-07-31 14:37 #7 av: MissInAction

Välskrivet! Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-07-31 14:51 #8 av: JohannaEkroth

Tack Maria! Kyss

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-07-31 17:11 #9 av: kristina130

Mycket bra Höstlegenden, du har verkligen gjort ett toppenarbete Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.