Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Mupp-kickar?

2012-08-12 00:17 #0 av: Amizcupcake

Jag kan få sånna dära kickar som gör att jag bara vill slita av mig kläderna, springa runt i cirklar, vifta runt med armarna, skrika för att slutligen springa rakt in i väggen. Jag gör det inte, men det är det jag vill göra. det brukar sluta med att jag får ut ett konstigt ljud och börjar göra konstiga saker, som att klappa magen, pilla med läpparna, pilla i naveln eller köra upp fingret i någons näsa. Jag vet att det låter sjukt konstigt. Men det är bara något som kommer.

Känslorna upphörde när jag tog concerta men blev värre så fort medicinen gick ur kroppen.

Får ni sånna kickar och vad gör ni då?

Anmäl
2012-08-12 01:18 #1 av: PiganX

Jag känner igen det där. Jag är inte diagnostiserad för ADHD men hoppas på en utredning för det.

Anmäl
2012-08-12 09:03 #2 av: [Kaktuz]

Oh jag gör mja inte likande sak men jag GÖR det annars få jag inte ut allt av något behov i kroppen Oskyldig

Anmäl
2012-08-12 09:08 #3 av: zatanica

Haha, ja senast satt jag vid datorn och det började tokregna ute. Satt där med en kännsla att jag bara ville ut och dansa runt i regnet, helst sprittsprångande naken.

Satt där vid datorn och det kröp i kroppen.

SÅ rusade upp gjorde en kompromiss på med regnkläder och rusade ut som en galning och studdsade runt. HAde nog inte gjort något om jag var naken om någon såg mig tyckte de nog jag var galen även med kläder.

HÄnder lite titt som tätt, ofta håller jag det tillbaka men ibland bara måste man rusa runt, springa till gungan, åka rutchkanan eller vad det nu är för något man får i huvudet.

Anmäl
2012-08-12 09:18 #4 av: [Kaktuz]

#3 Ha ha yes så gör jag bl.a. Folk glo på en men fasiken vad kul de är! Och nepp inga regnkläder, short och thirt på sin höjd Oskyldig

Anmäl
2012-08-12 09:28 #5 av: zatanica

Nä var nog enda gången regnkläderna åkte på men var nog mest för att de låg vid dörren då jag vart till kaninerna, så det gick nog av bara farten, inte för de hjälpte för det regnade så massor :)

Anmäl
2012-08-12 13:06 #6 av: Amizcupcake

#3 Samma här. Jag lyckas väldigt ofta dölja hur rastlös jag är och att jag känner att jag håller på att bli galen. Det går oftast ganska bra. Men tillslut blir jag GALEN! Jag bara måste få skrika, springa, hoppa och slå något. Jag måste liksom bli av med allt.

Borde bli superhjälte....
Döljer allt på dagen... och... BAAAAAAAAM! Nu är det natt, dags att göra mig av med energi. Springa runt på stan slå ner skurkar, rädda kattungar i träd. Sen kanske man kan sova gott...

Anmäl
2012-08-12 13:14 #7 av: zatanica

Haha Amizcupcake Glad Var jätte trött i går så gick och la mig.

VÄl i sängen känner jag hur det spritter överallt och mest av allt hade jag bara velat kuta ut och bara springa och springa hoppa och skutta klättra i träd ja vad som för att bli av med den sär kännslan.

Men jag låg snällt kvar där och fantiserade om allt galet tills jag somnade istället.

FÖr ville ju inte störa sambon som skulle upp tidigt och jobba.

Jobbigt det där ibland att det inte synns hur man har det.

Anmäl
2012-08-12 14:12 #8 av: Praefatio

Är likadan. När jag är "ute bland folk" så har jag lärt mig att behärska mig och få utlopp för det genom att skaka på benet/pilla med halsduken/harkla mig/nynna en trudelutt. När jag är med folk som känner till mig och mina svårigheter så gör jag lite konstiga ljud, fuldansar runt en stund, skriker wiiiiieeee och/eller gör något annat lagom behärskat.

Att fuldansa är nästan det mest effektiva, gärna samtidigt som man sjunger dåliga låtar för allt man är värd. Skaka på rumpan, vifta med armarna, studsa runt, leka indian... Då brukar det bara krävas någon minut innan jag kan sätta mig lugnt och stilla igen och fokusera på att vara normal.

Ytterligare ett enkelt sätt är att ta en rejäl promenad med mycket tempo. Extra effektivt innan man ska sova, jag gör det nästan varje kväll innan kvällsritualerna för att slippa vara rastlös och ha tusen tankar i sängen sedan.

Knäppt? Japp. Effektivt? Japp. Jag orkar inte skämmas inför människor som jag vet älskar och respekterar mig trots att jag har problem med stillasittande ibland.

Anmäl
2012-08-15 04:58 #9 av: kimky

Känner igen det.. Eller komma med galna idéer såfort man har tråkigt som att bygga en marshmallowsgrillare med bormaskin o: Slutade med marshmallows i hela köket dock

Anmäl
2012-08-15 13:48 #10 av: sudniF

Oooh ja, sambon är dock lika dan, tur vi har barn så man har frisedel numera ;)

Fast han var rätt frisläppt bland andra också, nästan mer bland folk än när an är själv/bara med mig. Jag är väl tvärtom, släpper lös mer to när det är lugnare med folk.

Jag har en grej som kliar i mig så men som jag hållit mig från tackj och lov. När bilen står parkerad och man sitter kvar och väntar och någon okänd går tajt framför bilen, får sån obändig lust att tuta lite då, inte för att vara elak eller så men ååååh vad jag vill.

Brukar göra det på sambon eller mina föräldrar och sånn jag känner mer Oskyldig

Men å andra sidan får jag ju igen lite glatt där Kyss

Anmäl
2012-08-16 14:04 #11 av: KAGE

Jättebra beskrivet i första inlägget. Hahaha! Känner igen mig i det ;( speciellt med att peta i någon annans näsa och så brukar jag rulla omkring och göra diverse konstiga ljud. Åh.

Anmäl
2012-08-16 19:17 #12 av: [Varulv]

Skulle tro att ni alla som har skrivit här hittills har en släng av Tourettes? Flört

αγάπη

Anmäl
2012-08-17 08:27 #13 av: Porklash

Ja kanske det Varulv men jag tror också det är det där med hålla så mycket inne som gör att ibland håller man på att spricka.

Min räddning har alltid varit musiken där. Gapa och sjunga och bete sig ses som underhållande, åtminstone av vissa, om det görs på en scen men suspekt om det görs i... vardagen?

Jag tror att det är betydligt fler än oss med diagnoser som känner så här förresten...

 

pEr

 

Anmäl
2012-08-21 22:38 #14 av: Amizcupcake

#13 "Jag tror att det är betydligt fler än oss med diagnoser som känner så här förresten..."

Tror jag med, men man... eller snarare jag iallafall, känner mig så fruktansvärt konstig och ensam om att känna så. Folk får liksom spader på mig typ när jag är påväg att spricka och det känns inte riktigt som att andra 'normala' kan få den känslan. Förstår du hur jag menar?

Det känns som att 'normala' är en annan ras och inte kan vissa trix. Men att vi med diagnoser har den förmågan.

Eller hur man nu ska säga det...... åh, det låter så dåligt på något sätt xD Men det är lite så jag känner :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.