Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Asp-arbetare?

2012-08-17 18:01 #0 av: [Varulv]

Du är aspergare.

Du har jobb.

Min fråga är: vad för slags jobb har du? är det på heltid eller deltid? trivs du med det? etc.

Alternativt:

Du är aspergare.

Du har inget jobb.

Min fråga är: trivs du med situationen? Om inte, hur kunde din situation göras bättre?

ObestämdFlörtGlad

αγάπη

Anmäl
2012-08-17 18:09 #1 av: [Joanna76]

Jag har ett jobb, på 50%. I ett arkiv på en förvaltning. Trivs utmärkt, nära hem (5 minuters promenad) och jag har bra rutiner på jobbet. Anställningen är en sk OSA som tyvärr bara är till årsskiftet. Pga ekonomin anställer dom inte folk mmen jag hoppas på ett lönebidrag


Anmäl
2012-08-17 18:13 #2 av: sudniF

Inget jobb (har haft diverse olika, mkt vägjobb)

Sjukskriven, vete tusan vad jag gillar det, men med tank på att gå in på en affär och köpa en liter mjölk är lite överkurs och att jag lätt hamnar i överturbo och sen djupkraschar som nu så, tja näö jag tror jag behöver lära mig hantera mig själv bättre först.

Så jag kan hushålla bättre med mig själv, energin behövs till barnen, samtidigt mår jag väl inte helt bra av att bara vara hermma. Men göra saker bland folk får mig att gå i baklås.

 

Anmäl
2012-08-26 02:44 #3 av: [PiercedNymphaea]

Jag har inget jobb, har varit sjukskriven sen jag var 17år (alltså sjukskriven i 7 år). På ett sätt trivs jag, för att jag är otroligt stresskänslig så att inte ha ett jobb att stressa upp sig för pga mycket folk/intryck, lyckas komma upp tidigt på morgonen trots insomningsproblem ihop med behov av minst 11-12 timmars sömn, et cetera kan vara skönt.  Men samtidigt vill jag göra mer på dagarna, få rutiner och min dröm är att bli tatuerare.  Så det är lite tudelat i vad jag trivs bäst med. Å andra sidan har jag aldrig haft ett jobb så jag kan inte säga med säkerhet att jag skulle trivas med att jobba heller, men samtidigt kan jag ha tur att få ett jobb som tatuerare när jag har gått klart som lärling där jag stortrivs i studion där jag skulle jobba i såna fall.

Men jag kommer nog aldrig kunna jobba 100%, det tvivlar jag starkt på att jag skulle klara. Jag måste ha några dagar förutom helgen till att återhämta mig, smälta alla intryck och bearbeta allt som har hänt runt omkring.

Anmäl
2012-10-08 22:52 #4 av: [Varulv]

Tack för era svar! Glad

Själv har jag inget jobb för närvarande, men önskar att jag kunde få ha någonting som jag trivdes med och passade för. Men inser, att detta kan vara väldigt svårt att ordna i dagens effektiva samhälle.

Jag vet att jag har flera områden där jag är mycket bra. Varför skulle dessa talanger/kunskaper/erfarenheter inte kunna få komma till sin rätt? Det har jag lite svårt för att riktigt till fullo kunna förstå.

 

αγάπη

Anmäl
2012-10-08 23:04 #5 av: muammar

 

Jag är mittemellan. Har haft anställningar inom diverse, mestadels arbeten som kräver gymnasiekompetens, ofta är högskolestudier meriterande.

Är deltidsarbetslös, dvs, har endast tim.vik. Både gillar och ogillar mitt jobb och arbetsplatser - klarar inte av all social interaktion något vidare, synnerhet då folk har sjuka uppfattningar hur det är rimligt att agera gentemot varandra - arbetet först liksom...

 

Anmäl
2012-10-09 15:34 #6 av: Anonym

Är 28 och har aldrig haft mer än väldigt korta sommarjobb som jag dessutom blivit sjukskriven från. Men jag trivs inte hemma och hoppas nu efter min dagnos att jag ska få hjälpå att hitta en 50% sysselsättning. Mer klarar jag inte eftersom jag blir så hemskt trött av att koncenterar mig. Har också fruktansvärt svårt att sova och klarar inte tidiga mornar. Och jaag behöver ett jobb som är enformigt för att jag ska lära mig det och trivas med turinerna.

Anmäl