Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

jobb

2012-09-15 14:21 #0 av: Tintin82

undrar en sak..ni med bokstavsdiagnos vad jobbar ni med???sedan jag fick min diagnos för 2 år sedan har jag jobbat på Del-Ta i två år liknande samhall och innan hade jag varit arbetslös. På del-ta började jag med praktik och sedan en kommunanställning och nu är jag inom restaurangbranchen med lönebidrag fram till oktober...min diagnos är ADD/Aoch  och jag undrar en sak...ni som kanske har denna diagnos eller liknande...vågar ni söka jobb??? undrar ni säkert vad jag menar men där jag är i dag fick jag hjälp av min sius och har lönebidrag men är sugen att söka kundtjänstjobb...vet att det vara stressigt men där jag är idag är det stressigt...är det någon därute med min diagnos som jobbar inom kundtjänst eller finns det någon med en av mina diagnoser som har ett jobb utan lönebidrag??

Anmäl
2012-09-15 16:53 #1 av: Zaphix

Jag har varit sjukskriven i sex år, dock varit på daglig verksamhet senaste två åren, men nu går jag i skolan istället. Håller på att utbilda mig till keramiker och planen just nu är att starta eget företag och hålla på med keramik sedan, men tror jag ska gå en till utbildning innan dess.

Anmäl
2012-09-15 20:46 #2 av: [Varulv]

Jag har en lång karriär bakom mig i ett kreativt yrke, vilket jag också är utbildad till.

Har samtidigt stor erfarenhet av arbetslösa perioder jämte jobbsökeri.

Kan väl säga, att jag anser mig som proffs på att finslipa cv och formulera personliga brev - vilka inte sällan leder fram till intervju...

(Var till och med anställd på Arbetsförmedlingen en tid [för mer än tio år sen] som coach och ett slags utbildare för långtidsarbetslösa i att söka arbete...)

Mitt yrkesliv har, kan man säga, karaktäriserats av "höga berg och djupa dalar" OskyldigFlört.

 

Det där som du speciellt undrar över, arbete i kundtjänst, låter väl bra för dig utifall du känner dig motiverad till ett sådant yrke. Själv skulle jag inte på några villkors vis klara det (har asperger...)! Men har du exempelvis ADHD, så tror jag det kan gå betydligt bättre.

Vad det innebär att sitta i en kundmottagning är framför allt ett socialt engagemang. Du måste gilla att "småprata" med folk! Du bör även vilja dina medmänniskor väl, och ha en städse önskan att hjälpa dem till det, som du kan bidra med.

Kort sagt, är du en relativt "vanlig" människa, och med hjärtat på rätta stället, och är inkännande, då är kundservice jobbet för dig! Flört

 

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-15 22:51 #3 av: Tintin82

jo jag är en relativt "vanlig" människa trots mina diagnoser och någon ha sagt till mig att låta mina diagnoser hindra mig i dagliga livet...älskar att vara social och att umgås med människor...prata med människor både öga mot öga och i telefon....min diagnos som jag skrev är ADD/AS

Anmäl
2012-09-16 13:12 #4 av: kristina130

Jag arbetstränar för tillfället på ett kulturcenter, man kan baka, jobab med textil. måla, skriva eller jobba med hantverk. Nu arbetstränar jag bara 3 gånger i veckan 3 timmar/gång. Innan jag stelopererade min rygg 2009 hat jag jobbat heltid och även haft eget. I år fick jag också ADHD-diagnos, så vet inte hur mycket jag klarar att jobba i framtiden, men hoppas att det ska lösa sig till det bästa.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.