Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Medicin?

2012-09-16 10:09 #0 av: zatanica

Lite nyfiken på det där med medicin och diagnos igen Glad

Så till frågorna:

*Vilken diagnos har ni?

*Äter ni någon medicin? (i såfall vilken, valfritt så klart att skriva)

*varför valde ni att äta den/de medicinerna?

* ni som äter medicin, hur har det hjälpt er?

*var det svårt att hitta rätt medicin/dos?

*Ni som inte äter någon medicin, varför har ni valt bort det? (eller ni kanske inte blivit erbjudna eller känner att ni behöver)

Själv har jag blivit erbjuden medicin mot min ADHD, strattera i första hand har de sagt. Tackade först nej av diverse orsaker så som att jag förr gärna stoppat i mig diverse piller utan att tänka, gillar inte tanken på att behöva knapra piller för att "funka" på samhällets vilkor, kände inte heller att jag har ekonomi för att börja då det kostar en del i början vad jag förstått.

Började sedan vekna inför tanken då jag blir galen på mig själv ibland när jag bara skjuter på saker, inte får något gjort och det ständiga surret i huvudet. Fick en tid, men fick så klart kalla fötter när tiden väl inföll långt efter mitt ryck att medicin var ok.

Avbokade då tiden som den sanna ADHD:aren i sista minuten (läs en timme innan de stängde dagen innan mötet.)

Så nu sitter jag då här och blev nyfiken på era tankegångar kring detta.

Anmäl
2012-09-16 10:22 #1 av: Anonym

Alla mediciner kostar tyvärr multum, men man kan skriva på avtal med apoteket om att få konto där. Då betalar man en fast summa per månad oavsett vad medicinen kostar. Det man då måste vara medveten om är att man kan få en generisk medicin.

Mer om detta kan du läsa här

Anmäl
2012-09-16 13:08 #2 av: kristina130

Jag har diagnos adhd/GAD + panikångest.

Jag äter Xanor + Paroxetin ( båda håller jag på att trappa ut ). Lyrica, Medikinet, sedan tar jag Imovane vid behov.

Xanor+Paroxetin har jag ätit i många år, innan jag fick ADHD-diagnosen nu i våras, Jag fick de medicinerna för min GAD och min panikångest. Orkade/kunde inte fungera utan mediciner. När jag sedan i våras fick min ADHD-diagnos som kanske också förklarar min GAD och min panikångest valde jag att börja med Medikinet och började sedan med Lyrica för att kunna sätta ut Xanoren och Paroxetinet. Jag valde att pröva dessa mediciner eftersom jag kände att de jag hade inte gav tillräcklig effekt utan ville ge dessa nya en chans.

Jag tycker att jag kan fokusera mycket bättre och får saker uträttade med Medikineten ( det snurrar inte lika mycket i huvudet när jag är i en affär och en hel del av min beslutsångest har försvunnit ).

Jag har inte hittat rätt dos ännu eftersom jag håller på att trappa ut andra mediciner, men jag känner att jag är på rätt väg.

Anmäl
2012-09-16 14:59 #3 av: zatanica

Kristina130 Är inte medikinet en sådan medicin som de inte gärna skriver ut?

Låter så trevligt att det inte snurrar på lika mycket i huvudet.

Anmäl
2012-09-16 19:06 #4 av: Rebellkatten

Jag har som jag skrivit på andra ställen fått min ADHD-diagnos för 3 veckor sedan och redan provar ritalin som inte alls funkade för mig. Jag blev världens argaste när jag vanligtvis brukar vara snäll och ..mesig. Fick även extra ångest och problem med synen.

Doktorn höjde min dos Voxra till 300 mg och tog bort ritalin efter 2 veckor. Nu ska jag träffa doktorn igen om en vecka och hoppas jag kan få någon medicin som funkar för mig. Skulle vara trevligt att orka träffa människor och göra saker.

Men jag är så känslig för biverkningar =/ Det enda läkemedlet som inte har personlighetsförändring eller irritation som biverkning är Metamina. Men att få det lär ju vara nästan omöjligt.

 

Anmäl
2012-09-16 19:11 #5 av: [Varulv]

*Vilken diagnos har ni?

Aspergers syndrom.

 

*Äter ni någon medicin? (i såfall vilken, valfritt så klart att skriva)

Nej.

 

*Ni som inte äter någon medicin, varför har ni valt bort det? (eller ni kanske inte blivit erbjudna eller känner att ni behöver)

Känner inte till att det finns någon medicin mot asperger. Tyvärr - annars hade jag gärna prövat den.

 

Glad

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-16 20:26 #6 av: kristina130

zatanica du tänker nog på Metamina. Medikinet som jag äter är nästan samma som Ritalin, bara olika tabletthjälpämnen.

Ja, det känns härligt att kunna vara ute bland människor igen utan att det blir så jobbigt med alla intryck Glad

Anmäl
2012-09-16 21:29 #7 av: zatanica

Ja kristina130 där blandade jag visst ihopp det Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.