Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Hjälpmedel & Stödinsatser

OT Spindelfobi

2012-09-26 18:23 #0 av: Hera

I måndags var jag på mitt första möte angående min spindelfobi. Och på måndag kör vi igång i 3 timmar med att försöka få mig att bli mindre rädd för de räliga krypen. Terapin innebär att vi kommer utsätta mig för det jag är rädd för i små steg.

Anmäl
2012-09-26 18:25 #1 av: [alisja]

Usch.. Det låter riktigt hemskt. Men stort lycka till ska du ha! Hoppas du kommer över din fobi. Glad

/ kramar Alicia ♥

Some nights i just want them to follow

- Medarbetare på tonåringar.

Anmäl
2012-09-26 20:35 #2 av: PiganX

Håller med, låter hemskt.. Jag själv hatar spindlar, och blir fullkomligt hysterisk om någon spindel kommer i närheten av mig. Har ingen större lust att utsätta mig för att vara i närheten av dom heller.. Fy.

Men lycka till iallafall! Glad

Anmäl
2012-09-26 20:42 #3 av: Hera

Jag är illa tvungen då detta påverkar mig i vardagen. Har inget annat val än att försöka bli av med det så jag kan leva som man ska.

Visst, det kommer bli hemskt, men jag försöker fokusera på målet.

Anmäl
2012-09-26 20:50 #4 av: [Varulv]

#3 Modiga du, verkligen! ObestämdFlörtKyss

 

αγάπη

Anmäl
2012-09-26 20:52 #5 av: Hera

Känner mig inte modig. Känner för att strunta i det allt som oftast, men jag MÅÅÅÅÅÅSTE! Jag får inte ge upp!

Anmäl
2012-09-26 21:00 #6 av: [Varulv]

Finns väl inga måsten, men väl motivation...

Nu är du ju motiverad, och därmed kommer det gå bra! Kyss

αγάπη

Anmäl
2012-09-26 21:05 #7 av: Hera

#6 Jag anser att det finns måsten :) Men du har rätt, motivationen finns där :)

Anmäl
2012-09-27 23:05 #8 av: Anne-Hedvig

Lykke til!

Anmäl
2012-09-28 13:53 #9 av: Hera

Tack :)

Anmäl
2012-09-28 23:00 #10 av: AnneN

Lycka till Glad

Känner folk som blivit botade från spindelfobi och andra fobier på detta sätt, så jag tror absolut att du klarar det.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-09-29 13:47 #11 av: Hera

Tack Anne :)

Anmäl
2012-10-01 11:36 #12 av: Hera

Nu har vi satt igång. Idag tränade vi med en ganska liten spindel. Det var tillräckligt för att det skulle vara jobbigt. Men det gick över förväntan. Jag petade med min nagel på spindeln 4 gånger samt fångade upp den i ett glas en gång. Detta på mindre än två timmar.

Började med att psykologen satt med spindeln i ett förslutet glas en bit ifrån mig. Sedan närmade hon sig mig steg för steg i lugn takt. Sedan häll vi i glaset tillsammans innan jag själv fick hålla i det. Sedan fick jag peka på spindeln genom glaset.

Sedan tog vi steget och lade spindeln i en öppen genomskinlig plastlåda. Först bara titta, sedan peta utanför lådan och sedan hålla handen under spindeln utanför lådan. Sedan fick jag hålla innan för på kanten av lådan och fick närma mig spindeln sakta. Sedan satt psykologen och petade på spindeln gång på gång ganska länge. Till slut närmade jag mig spindeln med fingret och tog steget och petade till den. Var lika räligt alla fyra gångerna, men JAG GJORDE DET :) Haha det hade jag aldrig trott. Likaså att fånga upp den i ett glas. Det har aldrig hänt i mitt liv.

Tror det som var bra är att hon gjorde allting innan mig, om och om igen så jag liksom vande mig vid det. Kom över panikkänslorna och blev litet lugnare.

Gick verkligen verkligen över förväntan och jag är så nöjd.

Vi ska träffas en gång till och då fortsätta med den lilla spindeln innan jag ska få möte en stor källarspindel. Måle är inte att peta på den, men att försäka vänja mig vid synen av den så de där panikkänslorna inte dyker upp.

Ska även öva hemma på att våga öppna fönstret och skulle jag råka få in en spindel ska jag inte rymma utan möta den, för att komma över paniken. För konstigt nog så hade dom rätt, paniken varar inte så länge som man kan tro. Den går sakta men säkert ner i nivå.

Anmäl
2012-10-01 14:49 #13 av: [Varulv]

Intressant! Och väldigt positivt för dig måste det ju vara! Glad

αγάπη

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.