Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Oj vilken skillnad!

2012-09-29 00:29 #0 av: AnneN

Jag började med concerta i sommar, men då det tog slut så fick jag inte tag i någon som kunde/ville skriva ut nytt recept till mig (semestrar och sjukdom hos kontaktpersonerna som skulle kunnat hjälpa mig), så har varit utan concerta ett par månader. Mådde jätte bra under tiden ajg åt det och då jag varit utan nu så har jag inte alls mått bra, hade ju äntligen fått känna hur det är att leva med energi och koncentrationsförmåga.

Nu har jag äntligen fått de kontakter jag ska ha och fått nytt recept på concerta som jag hämtade ut igår och tog första tabletten idag. Känner direkt vilken skillnad det blir på mig! Helt plötsligt så orkar jag göra de saker jag vill orka under dagen, jag kan hålla en tanke mer än några få sekunder och mår så otroligt mycket bättre än jag gjort utan medicinen!

Jag är GLAD!!!! Skrattande

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-09-29 01:13 #1 av: Porklash

Kul!

 

pEr

Anmäl
2012-09-29 08:11 #2 av: Shine

Låter urbra! Skrattande

Anmäl
2012-09-29 10:11 #3 av: Pelle Långlös

Härligt. Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2012-09-29 20:11 #4 av: Rebellkatten

Supernajs!

Jag har ätit concerta 2 dagar och känner verkligen en skillnad också. Tar så mycket längre tid innan jag blir trött =DDD

Anmäl
2012-09-29 21:15 #5 av: Zaphix

Härligt. :)

Concerta är verkligen fantastiskt på många sätt, hjälper en i vardagen väldigt mycket. :)

Anmäl
2012-09-29 22:07 #6 av: tarotlasse

Härligt att concertan fungerar så bra men tråkigt att du fick vara utan medicinering så lång tid.

Jag själv har samma positiva upplevelse av Concertan är så stor skillnad på i dag mot innan jag medicinerade  och har inga speciella biverkningar heller.

Mina barn märker direkt om jag missat medicineringen ngn dag och frågar då om jag inte tagit min medicin.

Men märker ju även själv då jag inte tagit medicineringen att jag inte fungerar i koncentration, minne och trötthet.

Märker också att jag blir väldigt deppig då jag missar medicinen.

Jag har vid ett par tillfällen vid  arbets relaterade utlands resor avstått för medicineringen under ngn vecka åt gången.

Dels att det kan vara lite pinsamt med kollegor bli stoppad av narkotika hunden i tullen o då i olika länder redovisa tillstånd o papper på att man har detta lagligt som medicinering kan vara lite krångligt på vissa ställen.

Plus att det brukar vara en hel del umgänge med kollegor och kunder och sena nätter och  det brukar bli lite för mycket alkohol  på dessa resor och jag undviker ta medicineringen när jag vet att det blir en del alkohol.

Men min koncentration och mitt minne är ju helt katastrofalt  under dessa resor.

Lasse

Anmäl
2012-09-29 22:42 #7 av: PiganX

Härligt att höra att medicinen hjälper så bra, och att du äntligen fått börja med den igen! Glad

Kram.

Anmäl
2012-09-29 23:09 #8 av: AnneN

#6 Okej då är jag lite tvärrt om, jag dricker ingen alkohol alls då jag äter medicin för det ger för stark verkan på mig.

Ska jag dricka alkohol så måste jag hoppa över medicinerna den dagen och om jag dricker mycket så kan jag inte ta medicinerna dagen efter heller vilket resulterar i att jag får stark ångest och inte klarar av att vara bland folk alls.

Jag väljer därför att dricka alkoholfria alternativ om jag är på fest eller på pubben med kompisar, jag kan ha minst lika kul ändå och slipper må dåligt, är även väldigt öppen inför alla om mina diagnoser och att jag äter mediciner som jag absolut inte kan kombinera med någon alkohol alls. Har hittills bara mött förståelse och nyfikenhet och ingen som reagerat negativt (utom någon som fått för sig att tycka synd om mig) Glad

 

Känner nu att en del av de biverkningar jag fick i början förra gången kommer även nu, men känner mig ganska lugn för jag vet att det går över om 1-2 veckor.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-09-30 00:13 #9 av: Smålänning

Hoppas jag får den medecinen. Låter väldigt bra. På onsdag börjar min utredning:)

"Allt har sin tid"

Sajtvärd på Trötthet i Fokus

www.trotthet.ifokus.se

Anmäl
2012-09-30 00:21 #10 av: AnneN

#9 Jag hoppas du får en bra utredning som leder till rätt diagnos och att du får den medicin/behandling som fungerar för dig Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-09-30 09:49 #11 av: sudniF

Vad skönt att du har folk som  bryr sig och hjälper dig så det blir nått vewttigt av det och att det hjälper.

 

Den här j-a skitstans psyk är sanslöst och jag exploderar snart, trasslar och blitt svikenb när det kommer till medicin i snart 3år och längre på annat. Kräksless och noll förtroende nånsin för dom igen.

Anmäl
2012-10-01 11:28 #12 av: [Larsmagnus]

Härligt AnneSkrattande, var utan i 2 år och mitt liv blev bara mer och mer ohanterligt tills jag beslutade mig för att sätta in C.S igen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.