Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Off topic - [OT]

OT- disträ arkitekter

2012-10-05 22:04 #0 av: [Joanna76]

http://livsstil.se.msn.com/man/kultur/n%C3%A4r-arkitekter-dummar-sig#image=1

Ibland undrar man hur människor tänker. Roliga bilder dock. Skrattande

Speciellt till dig Varulv, läste i en tråd att du är arkitekt (stämmer det?). Men sådana misstag gör nog inte du hihihi


Anmäl
2012-10-05 22:08 #1 av: Thaeri

Den första hade nog blivit fixad i Sverige av byggjobbarna, den andra är faktiskt ett rätt smart sätt att få lite extra utrymme.

Men ja, många är verkligen konstiga, och just den första är särskilt konstig i och med att den som sagt kunnat bli fixad av byggjobbarna.

Anmäl
2012-10-06 00:37 #2 av: [Varulv]

Ha ha Joanna76! Skrattande

Nej jag hoppas verkligen att jag har sluppit ifrån såna misstag...! Cool

Men jag vill faktiskt återge en episod från min utbildning - i detta sammanhang.

Det var så att vår årskurs var på studiebesök i Garnisonen, ett jättelikt statligt verk i Stockholm. Den ansvarige arkitekten visade oss runt. Vi gick bland annat genom kilometerlånga kontorskorridorer.

Så på ett ställe sa vår ciceron: "Ok, låt oss titta in här i kontorsrummet - ja här ja - kom in, så ska ni få se..."

Vad var det vi fick se? Jo, där stod en pelare mitt för ett fönster så, att fönstret (vilket som alla de övriga fönstren öppnades inåt) inte gick att öppna...

Att det blivit så, förklarade ansvarige arkitekten med att det var resultatet av systemet - som gick ut på att pelarna återkom var sjätte meter, och fönstren var ömsevis 40 cm breda, 90 cm breda och 120 cm breda (med blindpartier just där pelarna skulle komma). I just detta kontorsrummet hade den olyckliga omständigheten inträffat, att en pelare hamnade mitt för ett fönster.

Men det var också den enda olyckliga omständigheten på hela fasaden, vilken var över en kilometer lång...

Men vad som jag upplevde som positivt var, att den ansvarige arkitekten själv påpekade fadäsen...

Cool

 

 

αγάπη

Anmäl
2012-10-06 20:45 #3 av: [Joanna76]

#2 Ja det var starkt av honom att erkänna det. Det hade säkert gått och lösa om man klurat ett tag. Tex måste ju inte pelarna ligga exakt var 6:e meter. 5,5 funkar nog oxå.

Hjälp vilken byggnad (googlade), undrar hur många stackars satar som har gått vilse där hihihi. Skrattande


Anmäl
2012-10-06 23:19 #4 av: [Varulv]

Jag vill minnas att man fick nån slags färgkodad beskrivning i receptionen när man skulle besöka nån byrådirektör - ungefär som på de riktigt stora sjukhusen... (typ: följ blå korridor till hiss H; åk till plan 7; följ orange korridor och ta sedan vänster i gul korridor; följ denna till Avd. 138; välj Rum 722 - eller nåt ditåt).

Men annars är Garnisonen riktigt bra, arkitektoniskt sett. Man får betänka att det är en jättesvår uppgift att gestalta ett helt kvarter med en enda struktur, dessutom mitt bland befintlig äldre bebyggelse, som det ju är frågan om här.

αγάπη

Anmäl
2012-10-10 11:02 #5 av: Niklas

Här är ett liknande exempel jag stötte på i Stockholm. Jag stod i kö på ett bankkontor när jag plötsligt såg att det var något som inte stämde.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2012-10-10 11:53 #6 av: JohannaEkroth

Frågan är, vad tänker de med? Tänker de alls? Foten i munnenCoolFörvånad

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-10-10 16:59 #7 av: [Joanna76]

Kanske för människor som vill motionera på en trappmaskin men inte har råd med en och då kan passa på när dom väntar på banken (som vi alla vet kan bli lååååång) SkrattandeCool


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.