Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Kan ej dömmas

2012-10-07 22:20 #0 av: [Joanna76]

Ni har väl inte missat denna artikel?

Åsikter?

Svårt att uttala sig om honom då man inte vet något om personen men jag tycker helt klart att hans assistenter ska vara mer på. Om han har assistans dygnet runt så måste dom se till att detta inte händer. Sedan det kanske finns små tecken man kan se på honom som talat om att snart så smäller det.

Ber på förhand om ursäkt om jag uttalar mig felaktigt/gör någon upprörd Obestämd

Någon som kanske vet mer om detta?


Anmäl
2012-10-07 23:31 #1 av: Hera

Känns inte som man bör ta en våldsam person med autism till badhuset, speciellt inte om man inte har ständig koll på honom.

Låter som personalen misskött sina jobb.

Anmäl
2012-10-08 08:45 #2 av: [Joanna76]

#1 Eller hur? Han har ju slagit ner många fler personer och ingen har gjort något.


Anmäl
2012-10-08 13:16 #3 av: [Varulv]

"Även den andra parten bör höras", heter det ju. Kan dock vara lite svårt att höra den autistiskes version av händelseförloppen... Vi vet ju inte vad som föregick våldsamheterna.

Men hur som helst är det ju oacceptabelt med fysiskt våld i alla lägen över huvud taget - utom då det gäller att försvara sig mot angrepp och när det gäller att förhindra att en individ, som redan har begått ett brott, ska avvika.

Och var det verkligen fråga om oprovocerat våld så som artikeln gör gällande, så måste väl rimligen den autistiske dömas antingen till straff eller psykiatrisk vård. Döms han till vård, borde det ju som sagt ligga på vårdarnas ansvar att han inte ställer till med obehag för andra.

αγάπη

Anmäl
2012-10-08 19:21 #4 av: [Joanna76]

#3 exakt. Och det hände inte en gång utan 10!!

Vad måste hända innan någon agerar? Om han slår till en liten bräcklig tant så är chansen stor att hon gör sig så illa så hon förlorar livet. Ska det beehöva gå så långt? Och vad gör assistenterna (var av en är pappan)?


Anmäl
2012-10-08 20:11 #5 av: [Varulv]

Nej det låter minst sagt konstigt alltihopa, tycker jag. Rynkar på näsanObestämd

αγάπη

Anmäl
2012-10-08 20:17 #6 av: Anne-Hedvig

Her bør det strammes inn!

Anmäl
2012-10-08 23:10 #7 av: muammar

Han kanske har en intellektuell nedsättning likväl? Det är inte ovanligt att sådana anmälningar bara läggs ned. Brukare inom kommunal psykiatri/funktionsomsorg som avviker från sina bostäder, gör området osäkert med diverse ageranden (ex bryter sig in hos andra, misshandlar etc) döms aldrig.

Sådana människor ska INTE få lov att vistas bland övriga samhället - men, det är sådan flathet, en ska tydligen inte inskränka folks friheter - tyvärr, dessa mår inte bra av sådana friheter, så finns ingen anledning tillåta de gå fritt i samhället.

Vet flera fall från Göteborg, där en kvinna i kommunala psykiatrin med flertal diagnoser gav sig synnerhet på barn (misshandel), trots det var 2-3(!) vårdare alltid med när hon begav sig ut. Det är inte rimligt att hon ens skulle få sätta sin fot utomhus bland folk anser jag.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.