Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Dagis / Skola / Jobb / Praktik

Kontakt med Arbetsförmedlingen.

2012-10-17 22:53 #0 av: tarotlasse

I fredags så ringde min Arbetsförmedlare mig inte varje dag det händer.

Hon var riktigt trevlig och sa att hon fått in ett nytt jobb som skulle passa mig. Eftersom jag arbetat så många år inom tidnings branchen och omskolat mig till personlig assistent så var detta ett perfekt jobb för mig.

Det lät ju intresant så frågade ju naturligtvis vad detta var för ngt och hon svarade mig som journalist på en handikaps orginisations tidning.

Jag asgarvade rakt ut och sa att om hon läst mina papper så borde väl hon väl fatta att en dyslektiker med svåra skriv problem så kunde jul inte detta sluta på annat sätt en Kaos o katastrof på en tidning.

Jag har visserligen arbetat på olika tidningar i 27 år men som fotograf, bild redaktör och digital bildbehandlare men journalist var inget som jag någonsin  skulle ge mig på.

Så säger hon men vi har redan bestämt en tid för en intervju.

Det var ju bara att gå dit och irriterad var jag och funderade på hur jäkla korkade är dom på igentligen på AF.

Tyckte det var totalt meninglöst att gå på denna intervju. När jag kommer dit så möter jag en jätte trevlig och intresant man och en riktigt journalist profil.

Vi sitter och pratar en bra stund om tidningen mål och inriktning på handikapp frågor ngt jag brinner för. Men till slut så sa jag som det var att jag visserligen jobbat i tidnings branchen i många år men som fotograf o bildhantering att jag absolut inte var ngn journalist och dessutom dyslektiker med probelm med just att skriva och dessutom med ADHD.

Han skrattade gott åt mig och sa även om du inte kan skriva så är du en jävel på att snacka så kan du börja jobba på torsdag.

Jag blev så jäkla  paff  så visste inte vad jag skulle säga.

Så säger han att jag inte behöver skriva ett ord  för detta är en taltidning och att vi läser in all text. Att jag ska samla information om olika handikapps aktiviteter från komun och från dom olika handikapps orginisationerna  och läsa in detta på ljud filer så  jag var på betydligt bättre humör när jag gick därifrån.

Lasse

Lasse

Anmäl
2012-10-17 23:02 #1 av: Zaphix

Grattis!

Du verkar ju ha hittat ett toppenjobb för dig, helt perfekt ju. :)

Anmäl
2012-10-17 23:16 #2 av: AnneN

Grattis till nya jobbet Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-10-17 23:25 #3 av: Ladydragon

Grattis!

sen finns det ju olika hjälpmedel man kan få om man har Dyslexi och är det inom arbetet så tror jag oxå det finns en hel del

 

Anmäl
2012-10-17 23:28 #4 av: sudniF

Grattis!

Blev himla glad av den positiva vändningen för dig!

Hoppas det kommer bli en bra, inspirerande och lärorik tid för dig

Anmäl
2012-10-18 00:01 #5 av: Rebellkatten

Verkligen Grattis! Hoppas det går lika bra i fortsättningen!

Anmäl
2012-10-18 00:15 #6 av: Wide Awake Dreamer

Vad kul, grattis! Låter som ett intressant jobb Glad

Anmäl
2012-10-18 00:44 #7 av: Hera

Grattis :) Som det kan bli!

Anmäl
2012-10-18 01:30 #8 av: Anne-Hedvig

Dette høres jo glimrende ut! Lykke til med den nye jobben :-)

Anmäl
2012-10-18 14:42 #9 av: Star68

Vilken fantastisk historia!!! :-D Va GLAD man blir när man läser sån´t!

STORT GRATTIS! OCH LYCKA TILL!

 

Men du Lasse...sååå himla illa skriver du verkligen inte. Här på BiF skriver du ju MASSOR med bra saker, och det är definitivt läsbart! :-)

Anmäl
2012-10-18 16:13 #10 av: Porklash

Sedär! Det gjorde du bra! Arbetsförmedlingen med uppenbarligen. Kul att höra!

 

 

pEr

Anmäl
2012-10-18 19:23 #11 av: Jennix

Ja men du ser, så det kan BLI?! Skrattande

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.