Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Skadestånd/ adhd??

2012-10-23 01:18 #0 av: Smålänning

Hmm? Undrar om någon här inne har fått pengar ifrån eran försäkring pga ni fått en diagnos? Nåt sorts skadestånd.
Menar att Om de hade upptäckt adhd redan i unga år och fått hjälp kanske jag skulle haft jättebra betyg och fått välbetalt jobb mm.. Det tänkandet typ.
Eller för bara själva funktionsnersättkingen/ handikapp?
Borde ju vara så tycker jag...

"Allt har sin tid"

Sajtvärd på Trötthet i Fokus

www.trotthet.ifokus.se

Anmäl
2012-10-23 07:45 #1 av: Zaphix

Fast det kan väl inte försäkringsbolaget belastas för..?

Kolla i dina försäkringsvillkor, i mina står det inget om detta i alla fall.

Anmäl
2012-10-23 08:01 #2 av: Niklas

Det brukar vara en tilläggsförsäkring som kan tecknas när barnet är nyfött.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2012-10-23 09:28 #3 av: HannaM

Jag har aldrig haft någon sådan försäkring och har således inte ens tänkt tanken. Har dock en vän som ska få ut pengar för sin aspergerdiagnos.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2012-10-23 13:25 #4 av: Smålänning

Jag har sett det på olika forum, att det diskuteras. Detta kan ju vara intressant, även om man pengabiiip. Försäkringsbolagen vill nog inte betala såklart. Men ett funktionshinder är ju ett handikapp. Finns det en rättighet måste man ju få den...

Måste gå...

"Allt har sin tid"

Sajtvärd på Trötthet i Fokus

www.trotthet.ifokus.se

Anmäl
2012-10-23 14:36 #5 av: Rebellkatten

Jag har fått papper som jag ska fylla i och skicka in till mitt försäkringsbolag. Jag har hört om folk som fått ut 2 miljoner pga diagnos. Men det beror väl på hur "handikappad" man är av sin diagnos. Min sambo har inga som helst problem med heltidsjobb medan jag nog aldrig kommer kunna ha ett jobb på 100% t ex.

 

Om du har en försäkring så skulle jag nog börja med att ringa till bolaget och prata med dem. De har ju så mycket bättre koll på hur de handskas med såna saker eftersom det finns så många olika försäkringar och policys.

Anmäl
2012-10-23 17:51 #6 av: Smålänning

#5 Ja, nog är det bäst att ringa in och ställa frågan. Men då undrar dem VAD för sorst funktionshinder man har...det vet jag knapptt...alltså man har ju blivit så inrutat att allt är ju normalt. Sen kommer de säkert förbi det på nnågot sätt...som d brukar.

Men tror aatt det finns många som skulle kunna få ut pengar som inte ens har tänkt tanken. Viktigt med upplysning.

 

"Allt har sin tid"

Sajtvärd på Trötthet i Fokus

www.trotthet.ifokus.se

Anmäl
2012-10-23 18:17 #7 av: HannaM

Vad är det för försäkring folk har?

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.