Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Leva på existensminimum

2012-11-05 19:44 #0 av: [Varulv]

Hör här: vår högste politiker i min kommun, kommunfullmäktiges ordförande kommunalrådet Jimmy Jansson, har beslutat sig för att leva på socialbidragsnorm under november månad.

Utifall upplösningen visar sig vara okej, kan du läsa mera i bifogad inskannad artikel, från tidningen Folket 4-10 nov 2012:

 

αγάπη

Anmäl
2012-11-05 20:14 #1 av: Allamej

Som många sagt åt honom redan, en månad är ingenting, och han kommer ju bara att betala mat och transport... alltså kommer det att gå skitbra.

Om han dessutom var tvungen att betala internet, telefon och andra räkningar utöver hyra och el, tex blir sjuk och behöver medicin, ja då skulle han få veta hur det är... nu kommer han att sväva igenom november, inga problem och i slutet av månaden skriva att det är fullt möjligt att leva ett drägligt liv på soc...

Du som är i närheten av hans blogg kan ju klippa och klistra min kommentar åt honom... Och om han vill göra en riktig insats så stannar han på normen i 6 månader. Sköta sitt jobb ska han ju kunna göra ändå.

Stephen Fry - There are many people out there that will tell you that "you can't". What you've got to do is turn around and say, "watch me". Veronica/ Sajtvärd på Smyckestillverkning och råttor

 

 

Anmäl
2012-11-05 20:26 #2 av: [Varulv]

Jag skulle vilja gå så långt som att vilja hävda att - varför inte leva på soc resten av sin tillvaro? Går det an för andra hedervärda samhällsmedborgare, varför inte för hen?

Vi hade faktiskt en riktigt bra politiker här i kommunen, miljöpartisten Björn Lymar. Dels skyr han inte (att fortfarande) skriva riktigt sanningsenliga artiklar i lokalpressen där han inte på något vis dagtingar med sin egen uppfattning i grund - dels vägrade han vid sin avgång såväl avgångsvederlag som dito fet pension. Som grädde på moset återgick han efter mandatperioden till sitt gamla jobb som bruksarbetare på Nyby bruk i Torshälla.

Det kallar jag en riktig människa.

 

αγάπη

Anmäl
2012-11-05 20:54 #3 av: CajsaBajsa2

Jag säger som er, det är väl ingenting att göra det i en månad. Visst, han nämner att han sparar lite till julklapp eller vinterkappa. Men han glömmer saker som att om man har så lite pengar har man ofta inte råd att bo bra, man kanske inte ens har råd att ha frys, vilket gör att man inte kan storhandla, man har ingen bil eller råd att åka buss till mataffären så man måste handla i dyra närbutiken, man har inte råd att köpa dyra saker så de saker man köper går snart sönder och måste ersättas osv. osv.

Anmäl
2012-11-05 21:02 #4 av: CajsaBajsa2

Eller bara det att man hamnar i en ond spiral av att vara fattig. Man har inte råd att må bra och när man inte mår bra orkar man inte jobba och tjäna pengar.

Anmäl
2012-11-05 22:31 #5 av: Adur

Ett bra initiativ för att uppmärksamma alla som tvingas leva på den summan år efter år.

Men som sagt, det är busenkelt att leva på nästan ingenting en månad när man vet att det trillar in pengar nästa månad.

Anmäl
2012-11-06 02:08 #6 av: Hera

Han kan ju betala tv licens, internet och telen samtidigt då, och köpa skor. Sedan får han elen samtidigt som han ju faktuskt inte får pengar till fören efter han betalt och kan uppvisa kvitto. Se hur mycket han sparar eller får över då!

Anmäl
2012-11-06 02:10 #7 av: Hera

Just det, har han en viss typ av tandläkar försäkring som man betalar en gpng om året så kommer den samma månad, och den betalar inte soc. Good luck!

Anmäl
2012-11-06 08:26 #8 av: Zaphix

#2: Miljöpartister verkar vara ett ovanligt vettigt folkslag.. Är så överallt tycker jag. Synd att de inte alltid driver den politik jag håller med om bara.

Anmäl
2012-11-06 18:56 #9 av: [Varulv]

Ja, på nåt vis så verkar det vara så som du menar, Zaphix (fast det finns ju undantag givetvis som i alla sammanhang). Miljöpartiet har liksom kommit att bli den enda plattform, varifrån något innovativt tänkande över huvud taget kan kännas möjligt idag... Obestämd

 

αγάπη

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.