Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Kan jag ha en diagnos?

Bipolär?

2012-12-18 21:26 #0 av: CaptainBunchie

Såg på tv idag och kollade på Degrassi och märkte (som jag alltid gör) att jag är ganska lik en av karaktärerna i serien, som ska ha bipolär sjukdom. Gick ut på internet för att ta ett test och fick 47 (se bild). Det stämmer väldigt bra enligt mig själv. Självklart säger de på hemsidan att det inte är riktiga tester utan endast utbildade läkare kan sätta diagnos.

Är diagnostiserad mes AS för tillfället och har tidigare varit diagnostiserad ADHD (utan AS), och läkarna verkar ju inte vara dem bästa.

Är detta kanske man borde kolla upp?
Är förresten 14 år, tjej.

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2012-12-18 21:31 #1 av: Frosstis

Vad är bipolär? Min syster har pratat om detta och jag vill veta lite vad det är.


Anmäl
2012-12-18 21:41 #2 av: CaptainBunchie

#1 - http://sv.wikipedia.org/wiki/Bipol%C3%A4r_sjukdom

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2013-01-05 16:35 #3 av: CaptainBunchie

Puttar upp denna :P

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2013-01-07 18:26 #4 av: Anonym

Du ska deffnitivt söka läkare, att leva med outredd/omedicinerad bipolaritet är jätte tufft.

Anmäl
2013-01-07 18:28 #5 av: CaptainBunchie

Jo, kan tänka mig det.
Fast vill egentligen inte göra något åt det, samtidigt. Hatar allt som har med bup/människor att göra... :(

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2013-01-08 10:11 #6 av: Anonym

Det är bara du som kan avgöra vad som skall göras, ingen kan/ska tvinga dig. Och om du inte har så stora problem med det nu så låt det vila. Att gå till BUP när man inte vill blir aldrig bra. En dag så kanske du känner att problemen du har pga ev. bipolaritet är värre än att gå till BUP.

Jag har en 18-årig dotter och när hon var 14-15 så ville hon absolut inte gå till BUP. Men när hon började gymnasiet förändrades allt och hon insåg att hon måste få hjälp (hon har ADD) och föreslog själv BUP .

Tänk över saken och känner du att nä jag vill inte till BUP så vänta med det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.