Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Phenethylamine - PEA

2012-12-27 01:17 #0 av: Julius Caesar

Innan jag fick diagnosen ADD, självmedicinerade jag med det lagliga medlet PEA - Fenetylamin, vilket fungerade väldigt bra! Näst intill bättre än Concerta visat sig fungera. (Hittills) Vet att självmedicinering är "tabu" här, men eftersom detta medel är lagligt att köpa i Sverige och att det används till ADHD-patienter i andra länder (kan återkomma med länkar om önskas) så undrar jag varför det talas så tyst (inte alls) om detta i Sverige?? Själv slutade jag med detta medel och sökte hjälp inom "den riktiga vården" för att jag vill "att det ska gå rätt till".
Men varför vågar ingen förespråka detta medel?

Anmäl
2012-12-27 11:09 #1 av: JohannaEkroth

Vad är Fenetylamin?

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2012-12-27 12:44 #2 av: Hera

#1 http://sv.wikipedia.org/wiki/Fenetylamin

Julius; antagligen talas det inte om det eftersom det är okänt. Jag har aldrig hört talas om det.

Jag undrar varför du valde att sluta med det om det fungerade och inte är olagligt? Då går det väl rätt till?

Anmäl
2012-12-27 13:43 #3 av: Julius Caesar

Flera orsaker. Frugan vill inte att jag självmediciner. Så även var det jag fick tag i ej enbart PEA, utan blandat med annat (dels koffein) så det kändes osäkert med de långvariga effekterna.

Det skulle vara kul om någon som är insatt i detta, eller använt detta en längre tid, delar med sig av sin kunskap.

Anmäl
2012-12-27 13:54 #4 av: Hera

Läste lite om detta på nätet, och det verkar som det många gånger blandas med drogsubstanser också. Så det var nog bra att du slutatde.

Förstår att du äter Concerta nu. Vad har din utskivande läkare sagt om preparatet du använt dig av?

Anmäl
2012-12-27 14:09 #5 av: Julius Caesar

Det andra "vi" äter är ju "drogsubstanser" också, så det förstod jag nog att även detta medel delades in i. T o m koffein räknas som en ganska stark drog (!), enligt en läkare jag talade med.

Men visst, precis, man vill ju veta exakt vad man får i sig.

Jodå, jag försökte förklara för den ansvarige psykologen precis vad jag tagit - vilka ämnena var och hette (de jag kände till), men han sa bara ok och gick vidare med samtalet.

Anmäl
2012-12-27 14:14 #6 av: Hera

#5 Skillnaden är ju att dessa substanser skriva ut av läkare och är kontrollerade.

Då tycker jag du ska fråga igen, fråga varför läkare inte skriver ut det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.