Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

För mycket läkemedel

2012-12-28 23:44 #0 av: Zaphix

Skrev nyss en annan tråd där jag skrev att jag var till läkaren idag..

Bland annat gick vi igenom min medicinlista och vi diskuterade lite om hur medidinerna fungerade för mig och om ev. ändringar. Jag vill inte ändra något nu då jag är för rädd för att jag ska börja må dåligt igen.

Läkaren ville väl egentligen prova ta bort Voxra då hon misstänkte att den var onödig, så vi beslutade att ev. prova dte till sommaren då jag har tid att må dåligt igen.

Läkaren tyckte att jag egentligen äter för många mediciner för att det sa vara bra för kroppen, att kroppen kan ha svårt att gta hand om alla. Därför vill hon minsta ned lite.

Äter sju olika psykmediciner om dagen, endel i hög dos, vilket kan vara för mycket. Men samtidigt kanske jag behöver dom tills vidare?

När vet man att man vågar sluta med en medicin?

Jag mår ju bättre nu, men tar jag bort medidiner är jag rädd att må skit igen..

När är det läge att börja mixtra med dom igen?

Jag vet att läkaren nog gärna vill säta en bipolär-diagnos på mig, men det motsätter jag mig starkt, vilet iaf skulle innebära medicinbyten jag inte vill ha..

När har ni slutat med mediciner?

Anmäl
2013-01-09 19:20 #1 av: PiganX

Jag har inte slutat med någon medicin ännu, men jag hoppas innerligt att det kommer att gå bra för dig och att du får svar på dina eventuella funderingar.

Ta hand om dig!

Anmäl
2013-01-09 20:36 #2 av: [Joanna76]

Jag har nyss lagt av med antideppressiva, beslöt mig för det efter att ha insett att jag har mått bra en period och att medicinerna inte har någon verkan (förutom att göra håla i plånboken). Vad som kommer det kommer. Jag tänker inte på att jag kan börja må dåligt igen någon gång, isf skulle jag aldrig våga sluta.


Anmäl
2013-01-09 21:26 #3 av: Zaphix

Nöta hål i plånboken gör de inte, kommer med min dos av bara concerta och ritalin snabbt upp i högkostnadsskyddet ändå, så för den skull har det ingen betydelse i alla fall.

Är väl så, att när man mått bra en tid så bör man fundera på att testa sluta.. Är bara livrädd för att börja må sämre igen, har så många planer för min framtid nu och har inte tid att må kasst igen.

Men samtidigt är jag nojjig för hur mycket påfrestning min kropp tar fysiskt av allt detta..

Anmäl
2013-01-09 22:26 #4 av: PiganX

#3 Jag tror nog att kroppen klarar sig till sommaren, om du absolut inte har tid att sluta/trappa ner just nu. Får hoppas det iallafall!

Anmäl
2013-01-10 07:25 #5 av: Zaphix

Jo, den borde det. Är väl jag som nojjar för mycket som vanligt. Ett av mina stora problem..

Anmäl
2013-01-10 13:52 #6 av: PiganX

Det är du inte ensam om!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.