Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Vad finns det mer för medicin?

2012-12-30 11:21 #0 av: CajsaBajsa2

När jag precis börjat testa Ritalin pratade min mamma med någon bekant som jobbade inom psyk på något vis och berättade att jag börjat med medicin för ADD. Den bekanta sa något i stil med "Det finns massor av mediciner så om ritalin inte skulle funka så är det bara att testa något annat och om inte det heller funkar så är det bara att fortsätta testa sig fram".

De mediciner jag känner till är centralstimulerande (concerta, ritalin m.m.) och strattera. Jag hittar inte fler. Vad menade hon egentligen?

Anmäl
2012-12-30 15:18 #1 av: kristina130

Hur många olika centralstimulerande har du provat? För mej fungerade varken Concerta eller Ritalin. Av Ritalinet fick jag fruktansvärd hjärtklappning och av Concertan blev jag jättetrött och fick obehagliga rysningar på ryggen. Men Mediniet ( som ju också är centralstimulerande ) fungerar jättebra. Fastän det är samma verksamma ämnen i dem kan man reagera olika på dem.

Anmäl
2012-12-30 16:34 #2 av: CajsaBajsa2

Jag har provat concerta och ritalin. Men jag tyckte inte att de hade särskillt god effekt på mig, alltså inte bara att jag fick biverkningar, jag tyckte inte ens den positiva effekten var särskillt stor. Hade inte lättare att koncentrera mig osv. Så det känns inte riktigt värt att prova någon mer centralstimulerande.

Anmäl
2013-01-01 11:23 #3 av: [Kaktuz]

Modiodal, ej som dem nämnda, men alla dem är ju så dem kan ge mer speed på folk med adhd, så testa med någon som inte innehåller det ämnet.

Anmäl
2013-01-01 19:58 #4 av: CajsaBajsa2

#3 skrivetav Kaktuz

Oj, narkolepsimedicin, kan man verkligen få det för ADD?

Anmäl
2013-01-03 08:58 #5 av: [Kaktuz]

#4 Så långt vet jag inte, men fler och fler får ju så kallade andra mediciner som visats fungera på ett annat sätt Obestämd

Anmäl
2013-01-03 10:25 #6 av: CajsaBajsa2

#5 skrivetav Kaktuz

Den du nämnde är ju mot narkolepsi, det var därför jag frågade.

Det låter läskigt att testa lite vad som.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.