Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Tips och goda råd

Får man tacka nej till inbjudan till bröllop?

2012-12-31 19:27 #0 av: Alyosha

Jag undrar därför att min kusin precis förlovat sig och jag kommer kanske bli bjuden på bröllopet, men vill absolut inte gå. Jag hatar bröllop och om jag går kommer jag bara sitta där och vara deprimerad hela tiden och det kommer förstöra stämningen för allihopa. Finns det någon socialt acceptabelt ursäkt man kan använda, så man slipper gå? Att berätta för kusinen att hennes lycka påminner mig om min egen olycka är väl inte en ok grej att berätta :/ Det kommer låta som jag inte är glad för henne, vilket jag är. Det är bara jobbigt att bli påmind om det man aldrig kan få.
Annars tänkte jag kanske hitta nåt sätt att göra mig själv sjuk kvällen innan, typ ta en riktig kall och lång dusch, så att jag inte kan gå.

Sen kommer min lillebror antagligen förlova sig inom den närmaste framtiden, men då måste jag gå på bröllopet för det är ju min bror. Tänkte då ta mig igenom dagen genom att dricka vin. Brukar inte lösa mina problem med alkohol, men jag kommer inte palla annars. Och jag är faktiskt ännu gladare för han, för han har gått igenom mycket och förtjänar att hitta nån han kan dela livet med. Det kommer bara förstöra stämningen om hans egen syrra inte dyker upp.

Anmäl
2012-12-31 19:37 #1 av: Candela

Varför inte bara säga att du mår dåligt? Du behöver inte specifiera varför du mår dåligt, dvs att det beror på att du blir deprimerad över deras bröllop. Det kommer förmodligen tolkas som att du är fysiskt sjuk, men det är ju deras egna antaganden.

 

Anmäl
2012-12-31 21:23 #2 av: zatanica

har skippat ett gäng bröllop genom att helt enkelt bara ha glömmt bort dem då man fått inbjudan så pass tidigt. Brukar ju stå svara senast och ett datum, man drar på det för att man inte vill och vipps har man glömmt det och tiden har gått sedan var dte problemet ur världen.

Anmäl
2013-01-01 13:02 #3 av: Gur4m1

Ja, glöm bort inbjudan om du inte bara kan säga rakt ut till dme precis hur du mår och därför hellre avstår. Det är dina syskon, tänkte jag. De förstår nog. Självklart kommer de kanske bli besvikna och kanske undra "men ändå?" dås tår du bara på dig.

Har ni inte en speciellt nära relation och de redan vet om din situation men ändå skickat så var det väl mest en "trevlig gest" från deras sida, att bjuda dig så det är upp till dig, men du har iallafall fått en inbjudan.

Att låtsas vara sjuk just precis innan ...de tär bara taskigt. Då har de ju planerat in att du kommer, det vill säga att din frånbvaro innebär både mat och bordsplaceringar och såklart andra förävntingar runt att få se dig där stör deras bröllop. Så var hellre rak och ärlig även om det är jobbigt, men det är dina syskon så socialt accepterat är det absolut (i min värld- i sverige? ingen aning).

Glömmer du bor tinbjudan så kommer de kanske ringa upp dig, såvida de inte redna ve tom ditt tillstånd att du inte vill gå på sådant. Man bruka rju ha OSA och då de inte får dit accepterande så kommer de heller inte att planera in dig och de tär ju bra för er båda.

 

Anmäl
2013-01-01 23:01 #4 av: Zaphix

Eller så tar du dig i kragen och lär dig skilja på din egen olycka och andras lycka, det har inget samband. Man kan vara glad för andras skull även om man själv känner sig ledsen.

Jag kan vara väldigt nere och tycka synd om mig själv, men ändå försöka göra mitt bästa för att vara glad åt andras glädje. Hur olycklig jag själv än är så tycker jag ändå om att se andra glada och att de mår bra och försöker visa det.

Man kan absolut taca nej till bröllop, men i mina ögon är din anledning rätt självcentrerad faktiskt. Inget blir bättre i ditt liv av att du gräver ned dig i självömkan.

Anmäl
2013-01-01 23:27 #5 av: Hera

Håller med Zaphix.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-01-02 12:56 #6 av: mayolica

I första hand tycker jag nog att du borde försöka gå på brölloppet och göra ditt bästa.Glad

Om du absolut känner att du inte klarar av att gå på bröllopet är det klart att du kan tacka nej till inbjudan.

Om du ska tacka nej så tycker jag att det bästa är att tacka nej på ett seriöst sätt. Om du nu mår så fruktansvärt dåligt av att gå på ett bröllop så att det är omöjligt för dej klara av att orka komma? då är det bättre att säga som det är. Vill du inte berätta exakt kan du säga att något i stil med att du inte orkar med att gå på ett bröllop. Eller varför inte bara säga att du inte kan komma? om dom undrar varför och du inte vill berätta så säg att det är privata eller att det är för känsligt och du inte vill prata om det.Cool

Att låtsas glömma bort ett bröllopet istället för att tacka är absolut inte ok,det var nog den sämsta ursäkt jag har hört. I mina ögon är en person som gör så oseriös,ingen person att räkna med som jag kan ta på allvar FörvånadSkrikandesGråter

~ mayolica ~

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.