Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Utredningar (Hur? Var? När? Varför?)

Göra om utredning

2013-01-01 11:27 #0 av: [Kaktuz]

Kan man det ?

Känns som om det inte stämmer nu när man läser den text psykologen skrev ihop till mig för att jag skulle förstå mina bra och dåliga sidor då för tre år sedan.

Sådant som nämns som intresse och liknade i rutin passar inte alls in nu..

AS/ADHD på papper. Var passar byte av intresse in då ? Tex ena stunden kan jag lägga 1000-2000 bitars pussel på några dagar, andra handla på mig en massa dvder, sen photopearls, sen byta till möblering m.m...

 

Anmäl
2013-01-01 13:05 #1 av: Gur4m1

Fick du en diagnos eller inte? :)
Vad är du missnöjd med det hela, är det jag undrar, för det kände sinte helt tydligt för mig.

Hade du det beteendet före du gjorde diagnosen eller menar du att du "mår bättre nu" och inte gör dessa impulsiva förändringar i din vardag?

En enstaka sak gör ju inte en diagnos, så de har nog sett till en större enhet än bara just rutinerna. Intressen förändras ju hela tiden.

JAg vet inte om man får göra om en utredning, verka rju svårt nog att få EN utredning till att börja med. Jag är bara nyfiken, ^_^

Anmäl
2013-01-03 09:12 #2 av: [Kaktuz]

Jo då fick jag.

Känns inte som adhd, utan mer åt add samt biopolär 2 Obestämd

Sist talade jag med skötersakn om det och hon har bokat in mig om detta med att jag trodde jag hade biopolär 2 på papper, då många stolpar passar in där, någon har gett mig fel info då efter utredningens slut. Få se vad han säjer den där doktorn om det..

Har AS med, den biten stämmer. Men adhd:n vet i tusan..

Anmäl
2013-01-03 09:43 #3 av: Gur4m1

Generellt skulle jag säga att vi inte egenltigne kna självdiagnostisera oss, det är läkar eoch sakunniga som ska göra det :( De flesta, även de utan diagnoser kan känna igne sig i olika saker men om du är övertygad och mycket stämmer in så tycker jag absolut att du ska stå på dig för att få göra en utredning även på det. Man kan ha ADD och ADHD om jag förstått rätt :) En dle läkare verkar dock inte ens vara speciellt insatt i ADD och kör utifrån ADHD...min envisas ialafall med ADHD trots att det var ADD som jag ville utreda och tror mig ha.

Men ge inte upp. Att dulbivit utredd och fått en eller två diagnoser är ju bra men att det finns mer där bord eju ockås kunna utredas. Har de dock redna sökt just bipolär men inte funnit grund till det så vet jag inte om de är så sugna på det.

Anmäl
2013-01-03 09:52 #4 av: [Kaktuz]

Precis, det vet jag. Kan även se på andra att dem kan "ha något" samt se att inte allt stämmer på mig.

Psykratikern, som jag var tvungen att byta till för att få en viss medicin utskriven sa han ska samtal med mig om min misstanke på BP 2. Så det örat är iallafall öppet.

Dock egentligen orka jag inte göra det, utredning, men för jobb etc skull skulle det vara bra, höll FK med om med, för den diagnosen har andra trådar i vardagens alla krångliga saker än dem andra som adhd, add, as osv.

Anmäl
2013-01-03 09:56 #5 av: Gur4m1

Som jag förstått får en med AS och annat mer hjälp än en med ADHD/ADD. Så förklarade en på psykiatrin det för mig. Nu återger jag det säkerligen helt åt helsike men kort sammanfattat; Har man t.ex AS fick man annan typ av hjälp och stöd. Är det samma med bipolär?

Anmäl
2013-01-03 10:00 #6 av: [Kaktuz]

Ha ha satte kaffet i halsen.. Den där så kallade hjälpen, den ser inte jag..

Kommune etc här är åt *****

Så allt har gjort så att jag tappar lust att kämpa emot.

Bara är, andas och säjer allt är bra.

Var något med rättigheter på jobb, eller sjukskrivning etc som skiljer sig.

 

Anmäl
2013-01-03 11:17 #7 av: Gur4m1

ja precis :) Jag fick ingen hjälp från vårdcentralen men vi har Capio psykiatri där jag bor (Östergötland) så där har jag fått töd och gehör och int ebehövt bråka någonting. Privatklinik men anställd av landstinget eller något i den stilen.

Anmäl
2013-01-06 22:59 #8 av: Pleje

Kanské border line, låter som det.

Anmäl
2013-01-07 09:06 #9 av: Gur4m1

#8 Borderline och bipolär har väl en del gemensamt men är samtidigt helt olika. När jag läser om borderline har jag lätt att känna igne mig i vissa saker där, även på bipolär men jag har ingetdera :) Att hastigt ändra intressen/ta impulsiva beslut känns inte typiskt bordeline på något så  sätt (inte mer typiskt än för någon med t.ex ADHD eller bipolär). Men sen är vi inte läkare (iallafall inte jag) så jag vet inte. Kändes bara märkligt att säga så utifrån det lilla vi fått veta och att TS redan har en egen uppfattning och gjort utredning. Är det vanligt att just borderline går obemärkt? Om det är bipolär så känns det ju väldigt viktigt att få koll på den asap.

Har du kollat upp om du får göra om/fortsätta utredningen, TS?

Anmäl
2013-01-09 02:13 #10 av: [PysselMatten]

Adhd och bipoläritet går ofta hand i hand...har själv båda diagnoserna...

Anmäl
2013-01-09 02:16 #11 av: [PysselMatten]

Och jag byter "intressen" och fastnar gärna där ett par dagar eller veckor...
Min läkare är en av landets ledande inom området och han säger att det hör till sjukdomsbilden...

Anmäl
2013-01-09 02:19 #12 av: [PysselMatten]

Har även arbetat m unga vuxna m just AS tidigare och det var mer regel än undantag att de hade specialintressen...

Anmäl
2013-01-09 07:35 #13 av: [Kaktuz]

Ska få göra utredning om bipolär. fick medicin utskrivet ergenyl (?) men starta inte än då jag har så mycket runt om. kunde tas ihop med ritalin... Obestämd

Anmäl
2013-01-10 06:46 #14 av: Gur4m1

#13 bra :) eller ger de mecidin mot bipolär utan att ha utrett först? Är det vanligt att man gör så?

#10 ja...så har jag också upplevt det. Sen kan ju med en snabb blick, bipolär och borderline förväxlas av folk, verkar det som.

Anmäl
2013-01-10 06:55 #15 av: [Kaktuz]

#14 Vet inte.. Obestämd Han är psykratiker så kanske kan mer om det där..

Anmäl
2013-01-10 07:09 #16 av: Gur4m1

#15 ja jag vet inget, tänker mest att det är märklgit att det ska gå till så om det itne är akut-akut :) Att man ger mediciner mot något man ännu inte utrett. Men jag vet inte vad ergenyl är :) Lycka till iaf, och fortsätt kämpa för det här, det är tufft nu men får du det inte utrett kommer det inte att bli bättre. Lycka till! :D

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.