Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Vad ska man ta upp??

2013-01-13 21:27 #0 av: Tintin82

I morgon ska jag till min läkare. ADD/AS och jag har concerta och antingen måste jag höja dosen eller byta sort. Jag vet vad jag vill men när jag är på plats och ska öppna munnen så har jag plötsligt så svårt att få ut det jag ska säga men jag har fått en ny kvinnlig och jättetrevlig läkare men när DU går till din läkare vilka frågor tycker du är viktigt att ta upp?
DU som läser detta och har min diagnos var har du för mg när det gäller concerta?? Om du inte har concerta vad har du??

Anmäl
2013-01-13 21:51 #1 av: Zaphix

Skulle be att få göra det där datortestet man gör på utredningen, men med medicin i kroppen för att se skillnanden och kunna ställa in doseringen rätt. Minns inte vad testet heter, men har gjort det några gånger nu vid utprovning av dosen och sånt och tycker det visat rätt resultat.

Äter 108 mc concerta och 10 mg ritalin lite då och då typ.

Anmäl
2013-01-14 16:56 #2 av: Tintin82

Då har man varit hos min sköterska har fått en ny och hon är jättebra bryr sig verkligen om mig och man kan skämta med henne och liknande:) hon föreslog att jag skulle ta min 54 mg det första jag gör när jag stiger upp på morgonen kan lägga den bredvid väckarklockan när jag stiger upp innan jag äter frukost och 36 kan jag ta vid 2-3 tiden när jag äter lunch. Jag ska testa det en månad och sedan träffa henne igen om en månad och se hur det fungerar. Har alltid väntat ett tag med att ta 54 mg men ta den på en gång och innan frukosten var hennes förslag så vi får se hur det fungerar:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.