Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Utredningar (Hur? Var? När? Varför?)

"Tvinga" fram undersökning från skola?

2013-01-21 17:09 #0 av: Bara Anna

Jag är mamma till en oerhört charmig, levnadsglad busfrö på 7½ år som jag också misstänker har någon form av ADHD/AS el. dyl. Alla de klassiska symptomen finns där: Rastlösheten, dålig impulskontroll, en riktig klätterapa, svårt att fokusera på de viktiga "tråkiga" sakerna både hemma och i skolan......

I skolan noterade de i sex-års verksamheten hans brist på impulskontroll och självbevarelsedrift (som det där med att kaxa sig mot en flera år kille i matkön! ^^) och nu i ettan så har motoriken och rastlösheten  noterats. Klassföreståndaren som är bra så till vidare att hon är villig att slåss för att min son skall ha rätt till samma utbildning och utvecklingsgrad sdom de andra klasskamraterna tror dock mer på att motorik-problemet är något separat och inte tecken på något mer och har börjat om sjukgymnastik och dyl. Själv tar jag mig mest för pannan och undrar varför de inte åtminstone vill göra en utredning när tecknen är så tydliga`?! Åtminstone för att ha uteslutit någon form av diagnos.....

Bör jag låta dem hållas med sin sjukgymnastik (skall tydligen ha något form av samtal med skolsyster i veckan) eller propsa mer på ev ADHD? OM vi får göra en utredning - hur stor är risken att diagnos då blir felaktig (pga att jag propsat i onödan) och vilka konsekvenser kan detta få? Kan min son få en felaktig stämpel då som begränsar honom för resten av skolgången?

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2013-01-22 13:26 #1 av: Niklas

Om du tror att en eventuell diagnos kan hjälpa honom tycker jag att du ska jobba för en utredning. Manmåste utgå ifrån att de inte utreder och sätter felaktiga diagnoser. Utredningar är ofta omfattande. Jag har svårt att tro att det är vanligt att de felaktigt sätter en diagnos för det måste finnas mycket som stödjer det.

Vad får dig att tänka asperger? Inget av det du skriver tycker jag låter som det.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2013-01-22 22:34 #2 av: Bara Anna

Egentligen bara familjehistoria. Min far uppvisar flera av de klassiska symptomen (vill inte gå in på mer detaljer egentligen) även om han aldrig fått diagnos.

Mmmm, tack kloka ord dock!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2013-01-23 06:37 #3 av: Niklas

Okej. :-)

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2013-02-07 18:52 #4 av: kattfesk

Det är vanligt att AD(H)D är ärftligt :)

Verkar bra klassföreståndare han har :)

Men sjukgymnastik verkar lite väl.. det räcker om det finns en liten studs matta i ett litet rum om han blir disträ eller får en energi kick :)

Har för mig att skolans sjuksyster kan skriva remisser om utredningar ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.