Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

ADHD med impulskontroll

2013-02-12 17:11 #0 av: ninja_master

Jag fick min diagnos igår, jag var övertygad om att jag hade ADD men jag fick diagnosen ADHD med impulskontroll.

Hur vanligt är det? Jag trodde att man saknade impulskontroll om man har ADHD

Någon här som fått liknande diagnos?

Anmäl
2013-02-19 00:08 #1 av: Cafesinner

Sökte utredning för Asperger och ADD men fick reda på att min ADD är en "inåtvänd" ADHD. Passiv tror jag det kallas med.
Eftersom jag är rastlös, har koncentrationssvårigheter, pratar mycket och fort och allt sådant, men inte "flänger omkring" osv som många med ADHD gör. Jag sitter mest still medan min hjärna och hela min kropp går på högvarv på insidan.

Anmäl
2013-02-20 02:38 #2 av: ninja_master

Kul med ett svar, min adhd har aldrig vart direkt jobbig för andra personer, jag har aldrig vart typen som avbryter folk hela tiden och slänger ur mig saker i otid, men det är helt klart högvarv på insidan :)

Anmäl
2013-02-21 04:34 #3 av: Ladydragon

#1 alltså det du beskriver har väl inget med impulskontroll att göra Funderar

det är vanligt hos kvinnor/flickor att man vänder hyperaktiviteten inåt istället och att man känner sig orolig ångestfylld och man går på högvarv inombords 

därför är det svårare för kvinnor/flickor att få diagnos för att man inte är stökig och flänger runt 

i mitt fall så är det många som blir oerhört häpna när dom hör att jag har ADHD och att jag faktiskt är väldigt hyperaktiv men det syns inte och för mig så var det först i en testsituation där man kollade om jag var hyperaktiv då man först anade att något inte stod rätt till 

T.S det där med impulskontrollen vet jag inte riktigt jag trodde oxå att man måste ha problem med det för att få en diagnos Funderar


Anmäl
2013-08-31 09:41 #4 av: twinky

När jag var yngre så hade jag verkligen ingen impulskontroll, jag visste ju knappt vad det var och var väldigt mycket '' upp och klättra på väggarna''.
Men sen när jag insåg att 'shit såhär kan jag ju inte hålla på!' så började jag 'stoppa' mina impulser och blev istället väldigt 'off'. När jag fick mina små impulser eller utrbott när någon störde min koncentration så stängde jag bara av.
Jag känner verkligen hur det går på högvarv på insidan och spritter i hela kroppen, jag tillåter mig inte att visa det utåt så att jag inte stör folk i min omgivning för mycket. Dock så stör det min koncentration, för mig blir det; ingen impuls = ingen koncentration.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.