Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Minska concerta

2013-02-16 16:54 #0 av: Tintin82

ADD/AS och jag funderar på en sak jag har haft 54 mg concerta på morgonen och 18 vid 2 tiden och det har fungerat bra men jag har svårt att bli trött på kvällen och tar atarax. För några dagar sedan tog jag 54 mg på morgonen och sedan inget mer och vid 10 på kvällen så är jag trött men måste fortfarande ta atarax annars vaknar jag inte utvilad. Är det någon annan som har minskat på concerta?

Anmäl
2013-02-16 16:58 #1 av: [jofse^^]

jag äter concerta men det är 48 mg du kan prata med din läkare eller något om det

Anmäl
2013-02-16 20:43 #2 av: tarotlasse

Jag tar 54 mg på morgonen  och 36 mg vid 13 tiden på vardagar då jag arbetar. 

Har i bland glömt eftermiddags dosen på vradagarna och då blivit fruktansvärt trött på kvällen men trots denna trötthet så har det varit svårare att somna dessa kvällar då jag missar eftermiddags dosen. 

Däremot på de heleger  jag är ledig brukar jag inte behöva ta eftermiddags dosen och det fungerar bra och även sömnen fungerar hyfsat. 

Samma sak när jag var arbetslös fungerade jag med enbart morgon dosen. 

När jag studerade så fungerade inte 54 mg + 36 mg uten jag var helt slut o groggy på eftermiddagarna o kvällarn o sömnen var en katastrof.

Så beroende på hur mycket jag behöver koncentrera mig under dagen.  Så påverkar det även doseringen på medicinen. 

Men bäst jag skriver det igen så det inte blir ngt missförstånd. 

Att detta med medicinering är väldigt individuellt det som fungerar för mig kanske inte alls fungerar på ngn annan. 

Lasse 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.