Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Hur låg på antidepp?

2013-02-19 14:02 #0 av: Cafesinner

Hej.

Jag provade både Citalopram och Sertralin innan medicinen jag har nu. De funkade inte alls. Äter Venlafaxine. Hade 75mg i över ett år, men sedan blev apatin och nedstämdheten värre igen så vi höjde för ca 3 månader sedan till 150mg + 25mg atarax vid ångest. 
Precis när jag kände att höjningen hjälpte började skolan... och jag blev dumpad av min flickvän som jag verkligen älskade. Blev så klart väldigt nere igen och då var det svårt att känna om de hjälpte eller inte.
Nu har det dock gått ett bra tag (ca 2 månader) sedan uppbrottet och jag känner mig inte speciellt ledsen över det längre. Har dessutom träffat en jättefin tjej som gör mig glad. 
Trots detta orkar jag inte med skolan, orkar knappt röra mig, orkar inte gå ut på ärenden, ringa telefonsamtal. Det är ett tungt ledset monster i mitt bröst. Jag antar att höjningen inte hjälpte så mycket efter ett tag..? Är verkligen inte ledsen över uppbrottet mer, inte alls på det sättet.. 
Så jag undrar nu... hur "nere" ska man behöva vara om det skall gillas som att "antideppen funkar"? Alice, tjejen jag pratar med nu, sade att om de verkligen varit rätt för mig hade jag inte sjunkit så här långt ner igen. 
Utan dem hade jag inte orkat gå upp ur sängen alls. Hade haft konstatna gråt/ångest-attacker och förmodligen självskadat. Så någon nytta gör de ju... Men som sagt, hur mycket bör man förvänta sig att de skall hjälpa?
Skall även tillägga att jag gått i KBT osv, och det är inte någon bakomliggande anledning som trauma eller dålig barndom eller whatever som ligger bakom min depression. Det är helt enkelt substanserna i hjärnan som ej sköter sitt jobb. 
Det faktum att jag har ADHD och Asperger utöver detta förvärrar så klart situationen.

Tacksam för råd. 

Anmäl
2013-02-19 16:14 #1 av: Ladydragon

nu vet jag inte hur länge ni var tillsammans...men att säga att man mår bra och gått vidare på  2 månader det vete tusan alltså....tycker det låter lite som om du trycker undan dina känslor och då sätter det sig i kroppen istället 

sen oxå en liten tankeställare visst det kan vara bra att gå vidare att träffa någon ny men ibland kanske man istället borde ta det lilla lugna och inte ha så bråttom....


Anmäl
2013-02-19 18:21 #2 av: Cafesinner

Jag är inte över hela förhållandet, så klart. Men jag känner bara inte den där gråten i halsen över det konstant. Lättare att "stöta bort henne" eftersom hon betedde sig som ett jävla a*sle mot mig efter uppbrottet. Insåg hur dålig hon varit för mig så då var det lättare att lämna det bakom sig. Det var nog rätt destruktivt.

Ang Alice så är vi absolut inte tillsammans, och ingen av oss vill ha något sådant på minst några månader. Vi finns bara där för varandra och gör varandra glada.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.