Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Hur hjälpa min 7-åring med impulskontrollen?

2013-03-06 16:23 #0 av: Regina78

Min 7-årige son har högst troligt en adhd-problematik. Vi har inte fått någon diagnos för vi valde att avvakta eftersom han inte hade så stora problem tidigare.
Nu har det dock spårat ur ordentligt de sista veckorna. Han hamnar i bråk dagligen på skolan vilket troligtvis beror på bristande impulskontroll.

Ni med erfarenhet, finns det några tips och trix som jag/min son kan använda för att träna upp impulskontrollen?

Jag kommer att vara med honom i skolan imorgon och kanske även på fredag. Men det är ju ingen lösning utan bara ett sätt att lösa det akuta bekymret.

Min son är mycket smart och klara skolan utan bekymmer i övrigt men just impulskontrollen, tillsammans med kompisarna på rasterna, då skiter det sig.

Stort tack på förhand till alla er som har några råd!!!

Anmäl
2013-03-07 07:55 #1 av: Niklas

Vi hade tur med bra fröknar redan på dagis. De höll hela tiden koll och såg när det var på väg att spåra ur. Då räckte det med att de fångade hennes uppmärksamhet så att hon kom ur impulsen att göra vad det nu var.

Med tiden lärde hon sig att kontrollera de där situationerna själv tack vare det här.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.