Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Familjeliv

aktivitetsersättning och mammaledig

2013-03-20 03:32 #0 av: Anna4077

Hej. Kom inte på någon mer passande rubrik så jag ska gå rakt på sak. Jag har under längre tid varit sjuk och de senaste åren haft aktivitetsersättning på 50% och arbetssökande 50%. Tyvärr är arbete på 50% än under prövning. Nyss börjat och det går sådär.

Min högsta dröm är att skaffa barn men jag undrar hur det funkar ihop med aktivitets ersättning och vara mamma ledig. Om jag är mamma ledig 50% på den delen jag är frisk så är jag ju sjuk 50%. Om jag är helt hemma så strider väl det mot aktivitets ersättningen? Måste man sambo då vara hemma 50%?

Någon som vet hur detta funkar? Eller vet hur jag kan få reda på det? Än är inte något tillskott planerat men jag vill så gärna. Värker i hela min kropp och detdär med jobb funkar kanske inte just nu och då kan jag väl lika gärna ha en baby att älska och ta hand om än att ligga hemma och hata mig själv för att jag inte är frisk nog att jobba och inte kan skaffa vårat hus eller något bara pga mig.

Många värre kan ju skaffa barn och jag skulle göra allt för ett barn. Älskar de mer än mig själv. Många skaffar barn med en random snubbe med drog problem eller något annat. Men jag har en sambo som älskar mig och jag honom, förlovade, vuxna, inga drog eller alkohol problem, han har fast jobb som vi lever på båda två utan problem. Det ända vi saknar är att jag ska jobba så vi kan skaffa ett hus. Finns sämre än oss som skaffar barn?

Men ja, hur funkar det när ena föräldern inte funkar helt? Någon som vet?

Anmäl
2013-03-20 08:42 #1 av: Hera


Det får du nog fråga FK om för att verkligen vara säker på svaret.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-03-20 09:54 #2 av: david89an

fk?

Fråga af-arbetsförmedlingen om de

Anmäl
2013-03-20 10:10 #3 av: Hera

FK= försäkringskassan som betalar ut aktivitetsersättning.
Vad ska arbetsförmedlingen göra? Det är väl fl som betalar föräldrapengar också?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.