Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Finns en väg?

2013-03-30 18:49 #0 av: [Varulv]

Jag har nyligen slutgiltigt insett, att NT-samhället står med stängda dörrar emot mig. Lika bra det, kanske, eftersom jag ju inte är någon NT. Så bara dumt att försöka vara något/n man inte är.

Bättre då att försöka odla den person, man i sanning är. Jag är ju en aspergare. Så varför inte inse det, och ta ut svängarna till fullo.

Min fråga nu: finns det någon väg här irl för sådana som jag? Eller had I better gå & gräva ned mig...? För en belastning för NT-samfundet genom hela min existens, det vill jag ju på inga villkors vis vara!

Men, således, skulle det kunna finnas en tillvaro här i denna verkliga världen - liksom parallellt med NT-erna - för oss aspergare? Eller är det kört?

Vad tror ni andra AS-are?

 


 

αγάπη

Anmäl
2013-04-02 20:14 #1 av: igorflickan


Vad är NT?

Och är vi inte alla människor typ...

lite trasiga och knasiga...Lyssnar på musik

Anmäl
2013-04-02 20:43 #2 av: [Varulv]

NT, det är de "Neuro-Typiska" människorna, till skillnad från oss "Neuro-Atypiska".

Jo, nog är vi människor alla, vi Homo sapiens-varelser. Men vi aspergare särskiljs ofta i mänskliga sammanhang.

Sålunda har jag själv fått höra att "vi inom kommunen kan inte anställa människor som saknar social kompetens - vi satsar allt mer på grupparbeten i olika former".

Så jag uppfattar det budskapet som att "kommunen", det är NT-arnas samfund, samtidigt som sådana som inte är NT-lika icke göre sig besvär.

Så min fråga är alltså - vilket samfund kan vi NA tänkas tillhöra...?


 

αγάπη

Anmäl
2013-04-02 20:58 #3 av: Linnyb

Ush jag förstår att man börjar tänka så ännu mer då om man redan känner sig annorlunda. Jag tycker de har helt fel! Är inte AS men har ett par vänner och halvsläktingar med AS och de har sina svårigheter, men framförallt sina lättheter! Låt inte nån dum kommun trycka ned dig, alla begåvningar behövs! De är väl för dumma för att inse det. På riktigt.
Önskar ingen att känna ett utanförskap, men det gör jag också till stor del.

:) lin

Anmäl
2013-04-02 21:14 #4 av: [Varulv]

Tack Linnyb, det var bra sagt och väl uttryckt - och stärkande att höra! :)

αγάπη

Anmäl
2013-04-02 23:42 #5 av: Linnyb

:) Jag tror att samhället är lite för endimensionellt/likriktat ibland. En mer "humanistisk" (kan man kanske säga?) syn på människan och individen hade inte vart fel. Själv tycker jag det är så himla intressant att en människa kan vara så olik den andre. Lite utav en fascination från min sida.

lin

Anmäl
2013-04-03 10:25 #6 av: JohannaEkroth

Kanske var det bättre förr utan dessa klassindelningarna som det har blivit idag med diagnoser hit och dit.


Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.