Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Vissa säger att AS visar sig olika mellan könen

2013-04-22 21:32 #0 av: AnnaSue

Vad tror ni? 

Vilka skillnader har ni märkt mellan killar och tjejer som har asperger? 

Exempel på personer som sagt detta är Tony Atwood, Rudy Simone, min utredare. 

Men när jag pratat med folk så verkar det inte alls så självklart att det är så stor skillnad. Så berätta era erfarenheter. 


Exempel på det som de säger är:

Att det inte märks lika tydligt att tjejer har asperger för de har inte så speciella intressen som tåg t.ex. Och att de ska vara bättre på att smälta in i sociala sammanhang. Att de är bättre på att härma och spela en roll. 


Anmäl
2013-04-22 21:37 #1 av: Hera

Tyvärr är vi bara 2 tjejer på min dagverksamhet, resten killa rav 25 pers. Så jag kan inte riktigt jämföra. Känner inte fler tjejer med AS.

Anmäl
2013-04-23 15:45 #2 av: [Varulv]

Det där exemplet du tog upp kan säkert stämma.

Tror man på Baron-Cohens ES-teori (vilket jag själv gör), så skulle AS innebära en förskjutning, för såväl kvinnor som män, mot det manliga hållet - såhär:

 

NT-kvinna.................NT-man...............

................AS-kvinna...............AS-man

 

Detta åtminstone med avseende på systematiseringsförmåga och empatiseringsförmåga.


 

αγάπη

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.