Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Kan jag ha en diagnos?

AD/HD som 17-åring?

2013-05-01 20:43 #0 av: [Linsenhejhej]

Hej.

Kan det visa sig att man har AD/HD när man är 17 år gammal, där koncentration och hyperaktivitet aldrig tidigare varit problem? 

Anmäl
2013-05-01 20:57 #1 av: [Linsenhejhej]

Jag har diagnosticerad Aspergers syndrom och selektiv mutism.

Men nu på senare tid har jag funderat på om jag kanske har ADD eller ADHD också. Jag har alltid räknats som en lugn person, jag har alltid kunnat sitta still och till exempel se en film. Men nuförtiden måste jag hela tiden trumma med fingrarna på saker, röra fötterna och liknande. Jag vill ut och gå eller springa, för jag är så rastlös.

Jag har blivit mycket bättre från min selektiva mutism, och nu har några nya sidor hos mig kommit fram. Jag pratar periodvis jättemycket och jätteofta. Ofta slänger jag ut kommentarer som jag inte har tänkt igenom. Jag kan inte lyssna på instruktioner utan att bli distraherad av annat. Jag är mycket barnslig ibland. Det händer ofta att jag får stora aggressionsutbrott, utan större orsak, som övergår till gråtattacker. 

Det finns så mycket att berätta ... Kämpar

Anmäl
2013-05-01 22:10 #2 av: Zaphix

Jag betvivlar att det skulle röra sig om det om du inte haft några problem i barndomen.

Kan ju vara annat som spelar in. Något som hänt sista tiden? Oroad över något? Mer avslappnad nu?

Alla människor har nog problem med rastlöshet och koncentration i perioder i livet utan att det rör sig om någon bokstavskombination.

Anmäl
2013-05-02 19:43 #3 av: [Joanna76]

Jag själv har AS men blir sjukt rastlös på alla typer av möten. Ju mindre rör mig det mötet handlar om desto mer rastlös blir jag.


Anmäl
2013-05-02 20:42 #4 av: [Varulv]

Också jag har AS och kan uppleva stor rastlöshet i en del situationer.

Som sjuttonåring har du ju också kommit in i en ny fas av livet. När man är 17 ska man ju vara "fullvuxen". Jag minns att jag själv som aspergare hade särskilt svårt i den fasen av min utvecklig - jag hängde helt enkelt inte med de andra kamraterna i deras utvecklig, utan kände ett större behov än annars av att försöka inrätta tillvaron efter mina egna speciella behov.


 

αγάπη

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.