Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Utredningar (Hur? Var? När? Varför?)

ADD

2013-05-06 11:32 #0 av: changa

Hej! Jag undrar hur man går till väga för att få en utredning på om man har ADD? 

Jag har i stort sett hela mitt liv undrat vad som har varit fel på mig och efter att jag läst om ADD känner jag att i stort sett allt stämmer in på mig. Jag är alltid trött, virrig, sover dåligt, har jämt ångest, har koncentrations svårigheter, destruktivt beteende, tar aldrig tag i saker och avslutar sällan det jag på börjat. Kan göra listan längre.. 

Men jag undrar om det är vårdcentralen jag ska vända mig till? Och är det svårt att få en utredning?

Tack på förhand!

Anmäl
2013-05-06 12:18 #1 av: iSawa


Hej, vänd dig direkt till psykiatrin och förklara hur du känner så går et fortare än att du går till VC och de skall skicka remiss. Lämna gärna med ett personligt brev där du beskriver din problematik tydligt så har det lättare att fatta ett beslut =)

Anmäl
2013-07-20 10:04 #2 av: [Mia-Li]

Min son och jag gick till hans läkare där han skrev en remiss till en psykiatriker.

Anmäl
2013-07-20 13:58 #3 av: Inna74

Min läkare på vc skickade en remiss direkt till psykrehab. Det gick fort, ca 2 veckor. Kanske lite olika, jag har en lång historia bakom mig med psykologer och depression och barn med add och adhd. Men i själva verket, har det tagit jätte lång tid för mig att få klarhet, det tog tid innan jag kom till rätt person och så gick det fort.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.