Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Berättelser ur verkligheten

Black out?

2013-05-06 16:12 #0 av: [NinaCrown]

Förra veckan var jag med om något jätteläskigt, som jag bara inte kan skaka av mig. Det hjälper inte heller att jag inte vet riktigt vad som hände eller varför Ledsen

Var på väg till gymmet och hade precis gått ner till markplan i min trapp och var på väg till porten när jag bara inte kunde komma på vart tusan jag var någon stans Förskräckt Jag visste inte heller vart jag var på väg, vart jag kommit ifrån eller varför jag var där jag var. Det var bara blankt! Skulle jag försökt komma på vem jag själv var tror jag inte att jag skulle kommit på det heller!

Detta satt säkert i iaf 2-3min. Först står jag bara och stirrar som ett fån innanför porten, men min naturliga reaktion när jag är rädd är att ta mig bort ifrån den skrämmande platsen så jag går ut och börjar på något magiskt vis gå emot gymmet. Känner inte igen mig ute på gården heller fast att jag varit där massvis med ggr. Plötsligt släpper det bara, precis lika plötsligt som det började och jag vet exakt vart jag är och vart jag ska!

Vad fasen var det som hände egentligen?! Har varit med om liknande saker förut, men då har det varit en sekund här eller en sekund där och absolut inte minuter...

Har AS om det kan ha något med saken att göra?

Anmäl
2013-05-07 08:18 #1 av: SSKAnna

Innan jag medicinerade  med cs fick jag ofta minnesluckor och balck-outs. Det var som att jag inte hade tillräckligt med arbetsminne på hårddisken!

Sista gången fick jag en 5 dagars koma typ; jag var vaken och gjorde allt jag skulle med det var som att jag sov eller var en zombie för jag minns INGET från den veckan!

Anmäl
2013-05-07 09:20 #2 av: Hera


Tycker du ska prata med en läkare om det. Kan bero på mycket.
Hjärnblödning, tumör, tryck, stress mm. Viktigt att kolla upp det.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-05-07 12:42 #3 av: [NinaCrown]

#1 Grejen är att jag minns allt, exakt. Till och med med ovanligt mycket detaljer Förskräckt

#2 Skulle inte tro på att det är fysiskt fel i hjärnan som hjärnblödning... Fick nämligen vara med om den roliga erfarenheten att röntga hjärnan inför min AS-utredning och hade "black outs" även innan denna röntgen. Men ska ta upp det med min psykolog, har talat om det för min handläggare på dagliga verksamheten och hon tycker jag ska vända mig till psykologen.

Anmäl
2013-05-07 13:25 #4 av: [NinaCrown]

Jag fundera på om det kan vara någon typ av ångest attack?

När jag har svimmat vid blodprov (har nålfobbi och kan därför svimma vid sådana tillfällen) så brukar jag ha en liknande känsla när jag kvicknar till igen.

Är inte riktigt samma känsla, och den har inte suttit i lika länge samt att de haft en triggande faktor som skett väldigt nära attacken...

Anmäl
2013-05-12 09:13 #5 av: SSKAnna

#2: Hjärnblödning?? Tumör?? Njae, den sannorlikheten är nog rätt låg som väl är.


Nina; prata med din läkare ändå för, som du skriver, kan det ju vara kopplat till stress/ångest och då kanske någon typ av KBT/DBT kan hjälpa.

Anmäl
2013-05-12 09:14 #6 av: Hera

5 beror på vad du menar med låg. Det är inte ovanlugt med små hjärnblödningar. Och i båda fallen kan minnet påverkas.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-05-12 16:20 #7 av: [NinaCrown]

Väntar på ny tid på handikapcentrum. Det brukar gå ganska fort för mig att få tid hos psykologen där, och han brukar snabbt kunna slussa mig dit jag behöver Glad

Känns som att det kommer gå mycket fortare än om jag försöker få en läkartid.

Anmäl
2013-06-09 21:03 #8 av: SSKAnna

NinaCrown; hur har det gått för dig? Har du fått någon förklaring på dina minnesproblem?

#6- Jag tycker inte att man ska skrämma upp människor i onödan och visst; det är väl numer inte ovanligt att folk får en stroke och att detta leder till problem med minnet. Däremot brukar det inte vara ett första symptom! 

Det var alltså i TS fall som den sannorlikheten var rätt låg; inte rent generellt...

 

Anmäl
2013-06-09 21:09 #9 av: Hera

#8 Du ser det som skrämma upp, jag ser det som att upplysa om att man ska gå och få det kollat och inte vifta bort det.

Det kan för övrigt vara det symtom som gör att man märker det jo.

Helt ok att du inte finner det som nödvändigt att ta upp det som jag gjorde. Men efter att ha sett sådant på nära håll så finner JAG det viktigt.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-09 21:32 #10 av: [NinaCrown]

Mest troligen skedde det pga stress, och har inte hänt igen sedan dess. Har dock inte haft möjlighet att prata om det med psykologen än pga krockande scheman och den klassiska svårigheten att få tid innan sommaren Oberörd

Men har en tid den 24e denna månaden då jag ska ta upp detta och se vad som sägs Glad

Anmäl
2013-06-10 11:17 #11 av: SSKAnna

Jag tror också att det var stressrelaterat men det kan vara bra att få hjälp att hantera stressen så att det inte händer fler gånger.

Ja; det verkar som att samhället tror att alla sjukdomar och problem också tar semester. SnopenHoppas du får ihop det iaf!

Återigen var det NinaCrowns tråd jag svarade på när skrev att sannolikheten var låg! Jag avråder ingen med neurologiska symptom från att kontakta sjukvården men de symptom som beskrevs verkade vara något annat. Då är jag ändå sjuksköterska och jobbar med strokepatienter dagligen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.